Ziemassvētku gardā klasika!
Sastāvdaļas
950 g miltu
350 g sviesta
300 g cukura
300 g iesala
150 g medus
šķipsna sāls
2 tējkarotes cepamā pulvera
3 olas
2 ēdamkarotes piparkūku garšvielu maisījuma
Pagatavošana
Izkausē sviestu.
Pievieno cukuru, medu un iesalu.
Karsē un nepārtraukti maisa, kamēr izkūst cukurs.
Pievieno piparkūku garšvielu maisījumu un cepamo pulveri, sāli. Iemaisa 700 g miltus.
Iejauc olas.
15 minūtes atdzesē istabas temperatūrā.
Pievieno 250 gramus miltu. Samīca ar rokām, līdz mīkla vairs nelīp pie rokām. Ja mīkla tomēr vēl līp klāt, pievieno vēl miltus un sviestu pēc vajadzības.
Pārkaisa ar miltiem un ietin papīrā. Ievieto ledusskapī uz vismaz 1 stundu. Vislabāk mīkla garšos pēc 3 dienām.
Avots: gardezi.lv