manaOga.lv
  • Latvijā
  • Izklaide
  • Pasaulē
  • Padomi
  • Attiecības
  • Veselība
  • Ģimene
  • Receptes
  • Skaistums
Aktuāli
Izklaide un Iespējas Online Kazino – Spēles, Bonusi...
Kā Organizēt Privātas Sporta Likmju Spēles ar Draugiem
Kā Atpazīt Un Izvairīties No Viltus Ziņām?
Visu Laiku Populārākās Reklāmas
Veiciniet Savu Radošumu: Padomi Inovatīvu Ideju Rosināšanai
Populārākās e-sports spēles pasaulē
Populārākie Izklaides Veidi Mūsdienās
Kazino dīleru apslēptā valoda – dažādi signāli un...
Draudzene no Spānijas atklāj, kā pareizi taisīt čurros...
Citādāk vairs netaisu: kā vienkārši uztaisīt kārtaino mīklu....

manaOga.lv

  • Latvijā
  • Izklaide
  • Pasaulē
  • Padomi
  • Attiecības
  • Veselība
  • Ģimene
  • Receptes
  • Skaistums
Receptes

Mājas sacepums ar rīsiem un malto gaļu

Autors: Oga 13/03/2018

Jums būs nepieciešamas šādas sastāvdaļas:

  • 500 g maltās gaļas
  • 150 g rīsu
  • 200 g sīpolu
  • 200 g burkānu
  • 200 g dārza kāpostu
  • 100 g skābā krējuma
  • 3 ēdamkarotes tomātu pastas
  • 0,5 tējkarote kurkuma
  • Melnie pipari pēc garšas
  • Augu eļļa
  • Sāls pēc garšas

Pagatavošana:

No sākuma mums nepieciešams uzvārīt rīsus, taču, pirms to darāt, kārtīgi nomazgājiet tos. Tad katliņā lejiet trīs glāzes ūdens, ieberiet tajā rīsus (ūdens un rīsu attiecība – uz trīs glāzēm ūdens ir viena glāze rīsu). Šajā brīdī mums nepieciešams rīsu ūdenim klāt pielikt kurkumu un sāli – pus karoti no katras garšvielas, visu pārmaisiet.

Tad attīriet sīpolus no mizām, sagrieziet tos smalkos kubiciņos. Jūs varat gan samazināt, gan palielināt sīpolu daudzumu – tas atkarīgs no tā, kā jums pašiem garšo labāk. Burkānus nomizojiet un rupji sarīvējiet.

Tagad nepieciešams ļoti smalki sakapāt kāpostus. Ja jums mājās pieejams speciāls aparāts, ar kura palīdzību atvieglot šo darbu, iesakām to izmantot.

Sāksim palēnām apcept dārzeņus. Ņemiet palielu pannu, uzsildiet tajā augu eļļu, tad lieciet tajā sagrieztos sīpolus un cepiet, līdz tie kļuvuši zeltaini brūni (tās varētu būt apmēram piecas minūtes).

Kad sīpoli būs jau mazliet apcepušies, lieciet tiem klāt burkānus – tos arī cepiet aptuveni piecas minūtes. Neaizmirstiet laiku pa laikam visu apmaisīt, lai nepiedegtu.

Tagad ķersimies klāt maltajai gaļai: ņemiet liellopu gaļu un samaliet to gaļas maļamajā mašīnā. Neaizmirstiet gatavajai liellopu maltajai gaļai pievienot klāt sāli un piparus pēc garšas – ja vēlaties, varat pievienot arī citas savas iecienītākās garšvielas.

Tā kā tomātu pasta ir pārāk bieza, mēs pievienojam tai klāt mazliet ūdens, apmēram trīs līdz piecas ēdamkarotes – visu kārtīgi samaisiet. To pašu darām arī ar krējumu.

Ir pienācis laiks noformēt mūsu sacepumu. Cepamo formu mazliet iesmērējiet ar augu eļļu, bet pašā apakšā vienmērīgi izklājam mūsu uzvārītos rīsus.

Nākošais slānis būs no kāpostiem – arī tos vienmērīgi izklājam pāri visiem rīsiem, pa visu uzberiet mazliet sāls un plānā kārtā tomātu pastu. Centieties pastu smērēt tā, lai jums pietiktu ar to apsmērēt visu kāpostu slāni.

Tad tik pat vienmērīgi izklājiet maltās gaļas slāni.

Tagad pienākusi kārta izklāt pēdējo slāni – ceptus sīpolus un burkānus. Pa virsu vienmērīgi izsmērējiet krējuma kārtu. Kad tas būs izdarīts, lieciet mūsu sacepumu cepeškrāsnī 180 grādu temperatūrā, kur to cepsiet 50 – 60 minūtes.

Laiku pa laikam palūkojieties, kas notiek cepeškrāsnī. Ja pamanāt, ka maltā gaļa jau ir gatava, tas nozīmē, ka sacepumu varat droši jau ņemt ārā.

Mājas sacepums ar rīsiem un malto gaļu was last modified: 13 marts, 2018 by Oga
0
Facebook Twitter Google + Pinterest
Iepriekšējais raksts
Lieliska patiesība par to, kādēļ izjūk attiecības
Nākamais raksts
Kāda 47 gadus veca sieviete katru rītu dzēra siltu ūdeni ar kurkumu. Uzziniet, kas notika pēc 12 mēnešiem!

Citi lasīja

Zemeņu ievārījums kā marmelāde: 5 neparastas, bet...

09/05/2019

Bavāriešu gurķi. Super kraukšķīgi!

25/07/2018

Griķu, banānu un šokolādes maize

12/04/2018

Pagatavo “Napaleonu” vien 15 minūtēs!

29/11/2017

Gards biezpiena deserts bez cepšanas!

30/04/2017

Eleganta torte tikai 25 minūšu laikā. Galvenais...

07/01/2018

Gardie biezpiena plācenīši

15/11/2017

Viesojoties Kaukāzā pārvedu mājās recepti un tagad...

04/03/2018

Veselīgās brokastis – kvinojas putra ar āboliem...

20/09/2018

“Napaleons” ar upenēm un bezē. Uzlabotais tradicionālās...

19/07/2018

Seko mums

Oga




Populārākais

  • Kā cīnīties pret laputīm, lai nekaitētu puķēm: pieredzējušu dārzkopju padomi

  • Kā izvārīt zemeņu ievārījumu ar veselām ogām. Visi man prasa šo recepti (Foto)

  • 10 labākie pupiņu salāti: sātīgi, gardi un barojoši

Jaunākais

  • Izklaide un Iespējas Online Kazino – Spēles, Bonusi un Vairāk

  • Kā Organizēt Privātas Sporta Likmju Spēles ar Draugiem

  • Kā Atpazīt Un Izvairīties No Viltus Ziņām?

Citāts

Citāts ir burtisks izraksts no kāda teksta vai precīzi atkārtoti kādas personas vārdi.

Follow Me

Facebook
  • Facebook
  • Twitter
  • Par mums un kontakti

@2023 - ManaOga.lv Informācijai ir izziņas raksturs, un tai nav juridiska spēka. ManaOga.lv neuzņemas atbildību par darbībām vai lēmumiem, kas balstīti uz saņemto informāciju. ManaOga.lv publicētās informācijas tālākizmantošanas gadījumos atsauce ar pilnu saiti ir obligāta.


Back To Top