manaOga.lv
  • Latvijā
  • Izklaide
  • Pasaulē
  • Padomi
  • Attiecības
  • Veselība
  • Ģimene
  • Receptes
  • Skaistums
Aktuāli
Ko nepieciešams darīt sievietēm pēc 50 gadu vecuma,...
Izrādās līdz šim es nepareizi mazgāju spilvenus. Kā...
Visus šos gadus es putraimus uzglabāju nepareizi. Omīte...
Kā sievietei pēc 50 ģērbties pavasarī, lai izskatītos...
Man ir pāri 40, bet tikai tagad uzzināju,...
Manai mīļākajai jakai spalīsa rāvējslēdzējs. Kā to vienkārši...
7 lietas, ko vari paņemt no viesnīcas ar...
Kas jādara, lai arī pēc 40 gadu vecuma...
Draudzene izskaidroja, kuras lietas nevajag pirkt veikalā, lai...
Ventspilniece: “Pie mājas piebrauca ugunsdzēsēji un ātrie. Es...

manaOga.lv

  • Latvijā
  • Izklaide
  • Pasaulē
  • Padomi
  • Attiecības
  • Veselība
  • Ģimene
  • Receptes
  • Skaistums
Padomi

Mamma iedeva recepti, kā uztaisīt saldējumu mājās bez saldā krējuma un kondensētā piena. Taisu visu laiku (Foto)

Reizēm lodīte vaniļas saldējuma ir labāka par vislabāko konfekšu kārbu. Grūti atrast cilvēku, kuram negaršotu saldējums, īpaši vasarā, un sevišķi kvalitatīvs. Tikai kur gan meklēt to garšīgo saldējumu? Par to, ka iepakojumos tiek pārdots surogāts ar kaudzi dažādu piedevu, šaubu nav – pietiek vien paskatīties uz sastāvu. Bet kā būtu ar saldējumu no jogurta?

Šoreiz pastāstīsim par saldējuma gatavošanu no jogurta. Tiksim skaidrībā, kāda ir starpība starp ierasto saldējumu un tagad moderno frogurtu (sasaldētu jogurtu, froijo). Pirmkārt jau sastāvs: jogurtā ir vairāk kalcija, probiotiķu, proteīna un citu vērtīgu sastāvdaļu. Otrkārt, tajā ir daudz mazāk kaloriju. 

Svarīga ir arī produkta pieejamība. Jogurts sanāk lētāk gan pagatavošanā, gan pirkšanā. Un arī atrast to ir vieglāk, nekā patiešām treknu saldo krējumu. Tāpat kā saldējuma, tā arī šī deserta pagatavošanai būs nepieciešamas pavisam nedaudzas sastāvdaļas. Piedāvājam 5 dažādas garšas.

Saldēta jogurta recepte

Lai pagatavotu vienu porciju tīra frogurta jums vajadzēs tikai saputot jogurtu ar medu un ielikt masu saldētavā. Vienai porcijai jogurta bez piedevām vajadzēs:

150 g jogurta

2 ēdamkarotes medus

3 ēdamkarotes citronu sulas

Zemeņu saldētais jogurts

Ņemiet zemenes un jogurtu attiecībā 50:50. Zemenēm jābūt saldētām. Saputojiet tās ar jogurtu, medu un citronu sulu (1 ēdamkaroti) līdz krēmveida konsistencei. Gatavs! Nu tik jāliek saldētavā un jāsasaldē (ne mazāk kā uz sešām stundām, bet labāk uz nakti).

Jogurta saldējums ar tropisko augļu garšu

Ananasa un  kokosa apvienojums iekaros jebkuru eksotikas cienītāju, Ņemiet vienādās attiecībās jogurtu un ananasa gabaliņus (pa 70 gramiem katra produkta) un saputojiet to visu kopā ar medu (1 ēdamkarote) un citronu sulu (viena pilna tējkarote. Ananasā ir gana daudz skābumiņa, tāpēc uzmanīgi.

Pēc tam pievienojiet kokosa skaidiņas. Skaidiņas pirms pievienošanas var nedaudz apgrauzdēt. Aukstais deserts gatavs!

Šokolādes – banānu jogurta saldējums

Ņemiet 100 gramus sasaldētu banāna gabaliņu, pievienojiet tiem 70 g jogurta, 1 ēdamkaroti kakao pulvera, 1 ēdamkaroti medus un sakuliet līdz šokolādes uzpūteņa konsistencei. Piepilinot pilīti vaniļas ekstrakta, padarīsiet saldējumu maigāku un aromātiskāku.

Jogurta saldējums no mango un laima

Ja jums palaimējies trast gatavu mango, jūs varat uzlabot tā garšu, pievienojot to mājas saldējumam. Ņemiet 100 g sasaldēta mango mīkstuma, 100 g jogurta, 1-2 ēdamkarotes medus un 1,5 ēdamkarotes laima (vai citrona) sulas. Sakuliet visu blenderī un jau gatavam desertam pierīvējiet citrusa miziņu.

Krējuma saldējums no jogurta.

Nekādu augļu! Tāpēc jogurtu vajadzēs vairāk. Ņemiet 150 gramus jogurta, piejauciet tam klāt 50-70 saldkrējuma siera, pievienojiet 1 ēdamkaroti medus un 1 tējkaroti vaniļas ekstrakta, Pāris minūtes kuliet, tūlīt pēc tam jogurta desertu jāsasaldē. Šim jogurtam dekorēšanai labi noderēs sīkas krāsainas konfektītes (kādas izmanto dekorējot tortes).

Medus vajadzīgs ne tikai saldumam. Lieta tāda, ka cukurs šķidrā veidā kavē lielo ledus kristāliņu kavēšanos. Tāpēc frogurts sanāk mīksts un viendabīgs, tāpat kā saldējums. Pie tam šāds deserts ar medu ir patiešām diētisks. Iesakām nogaršot katru no šīm garšām, nesatraucoties par savu figūru.

Mamma iedeva recepti, kā uztaisīt saldējumu mājās bez saldā krējuma un kondensētā piena. Taisu visu laiku (Foto) was last modified: maijs 23rd, 2020 by administrator
2
Facebook Twitter Google + Pinterest
Iepriekšējais raksts
Draudzene ieteica, kā izaudzēt gurķus mājas apstākļos. Sanāca lieliski (Foto)
Nākamais raksts
Kā izaudzēt baravikas uz palodzes: Man sanāca un turpinu tā darīt (Foto)

Citi lasīja

Kāpēc labāk atturēties no uzacu tetovēšanas

06/10/2019

Sagatavojies Laima slimībai un tiec galā ar...

22/06/2017

Ārsti atklāj, ka speķis ikdienas uzturā ir...

13/05/2019

Kā pagatavot kafiju labāk nekā barista mājas...

11/03/2020

Ko darīt, lai kājas stiprā salā nesaltu....

24/02/2021

Kādus auskarus nav ieteicams valkāt sievietēm pēc...

04/04/2020

Kā noslēpt ataugušās matu saknes. Pie friziera...

23/06/2020

Man jau ir 50, bet tikai tagad...

04/11/2021

Ziemas ķiploku stādīšana: mazas viltības, lai būtu...

10/08/2019

27 neiedomājami veidi, kā izmantot ūdeņraža pārskābi,...

18/04/2019

Seko mums

Oga




Populārākais

  • Ko nepieciešams darīt sievietēm pēc 50 gadu vecuma, lai justos laimīga un skaista katru dienu

  • 10 labākie pupiņu salāti: sātīgi, gardi un barojoši

  • Kā mājas apstākļos attīrīt asinsvadus

Jaunākais

  • Ko nepieciešams darīt sievietēm pēc 50 gadu vecuma, lai justos laimīga un skaista katru dienu

  • Izrādās līdz šim es nepareizi mazgāju spilvenus. Kā tos mazgāt pareizi, lai būtu sniegbalti tīri

  • Visus šos gadus es putraimus uzglabāju nepareizi. Omīte izskaidroja, kā to darīt pareizi

Citāts

Citāts ir burtisks izraksts no kāda teksta vai precīzi atkārtoti kādas personas vārdi.

Follow Me

Facebook
  • Facebook
  • Twitter

@2017 - ManaOga.lv Informācijai ir izziņas raksturs, un tai nav juridiska spēka. ManaOga.lv neuzņemas atbildību par darbībām vai lēmumiem, kas balstīti uz saņemto informāciju. ManaOga.lv publicētās informācijas tālākizmantošanas gadījumos atsauce ar pilnu saiti ir obligāta.


Back To Top