manaOga.lv
  • Latvijā
  • Izklaide
  • Pasaulē
  • Padomi
  • Attiecības
  • Veselība
  • Ģimene
  • Receptes
  • Skaistums
Aktuāli
Pēc 20 gadiem es beidzot sapratu, ko vajag...
Vecmāmiņa atklāj, kuru soli nevar izlaist, taisot biezputru....
Viņa iemīlējās vīrietī, kas bija citādāks nekā pārējie....
Gudra saimniece atklāj, kuras lietas jūsu virtuvi padara...
5 sieviešu vārdi, kuru īpašnieces kļūs veiksmīgas un...
Kā gudras saimnieces garšīgi iesāla zivis. Pagatavoju un...
Draudzene izskaidroja, kāpēc kafijai vajag pievienot sviestu
Draudzene izskaidroja, kāpēc vārot olas vajag pievienot sodu
Man jau pāri 40, bet tikai tagad sapratu,...
51 gadu vecumā viņai piedzima trinīši. Kāds ir...

manaOga.lv

  • Latvijā
  • Izklaide
  • Pasaulē
  • Padomi
  • Attiecības
  • Veselība
  • Ģimene
  • Receptes
  • Skaistums
Padomi

Mamma iedeva recepti, kā uztaisīt saldējumu mājās bez saldā krējuma un kondensētā piena. Taisu visu laiku (Foto)

Reizēm lodīte vaniļas saldējuma ir labāka par vislabāko konfekšu kārbu. Grūti atrast cilvēku, kuram negaršotu saldējums, īpaši vasarā, un sevišķi kvalitatīvs. Tikai kur gan meklēt to garšīgo saldējumu? Par to, ka iepakojumos tiek pārdots surogāts ar kaudzi dažādu piedevu, šaubu nav – pietiek vien paskatīties uz sastāvu. Bet kā būtu ar saldējumu no jogurta?

Šoreiz pastāstīsim par saldējuma gatavošanu no jogurta. Tiksim skaidrībā, kāda ir starpība starp ierasto saldējumu un tagad moderno frogurtu (sasaldētu jogurtu, froijo). Pirmkārt jau sastāvs: jogurtā ir vairāk kalcija, probiotiķu, proteīna un citu vērtīgu sastāvdaļu. Otrkārt, tajā ir daudz mazāk kaloriju. 

Svarīga ir arī produkta pieejamība. Jogurts sanāk lētāk gan pagatavošanā, gan pirkšanā. Un arī atrast to ir vieglāk, nekā patiešām treknu saldo krējumu. Tāpat kā saldējuma, tā arī šī deserta pagatavošanai būs nepieciešamas pavisam nedaudzas sastāvdaļas. Piedāvājam 5 dažādas garšas.

Saldēta jogurta recepte

Lai pagatavotu vienu porciju tīra frogurta jums vajadzēs tikai saputot jogurtu ar medu un ielikt masu saldētavā. Vienai porcijai jogurta bez piedevām vajadzēs:

150 g jogurta

2 ēdamkarotes medus

3 ēdamkarotes citronu sulas

Zemeņu saldētais jogurts

Ņemiet zemenes un jogurtu attiecībā 50:50. Zemenēm jābūt saldētām. Saputojiet tās ar jogurtu, medu un citronu sulu (1 ēdamkaroti) līdz krēmveida konsistencei. Gatavs! Nu tik jāliek saldētavā un jāsasaldē (ne mazāk kā uz sešām stundām, bet labāk uz nakti).

Jogurta saldējums ar tropisko augļu garšu

Ananasa un  kokosa apvienojums iekaros jebkuru eksotikas cienītāju, Ņemiet vienādās attiecībās jogurtu un ananasa gabaliņus (pa 70 gramiem katra produkta) un saputojiet to visu kopā ar medu (1 ēdamkarote) un citronu sulu (viena pilna tējkarote. Ananasā ir gana daudz skābumiņa, tāpēc uzmanīgi.

Pēc tam pievienojiet kokosa skaidiņas. Skaidiņas pirms pievienošanas var nedaudz apgrauzdēt. Aukstais deserts gatavs!

Šokolādes – banānu jogurta saldējums

Ņemiet 100 gramus sasaldētu banāna gabaliņu, pievienojiet tiem 70 g jogurta, 1 ēdamkaroti kakao pulvera, 1 ēdamkaroti medus un sakuliet līdz šokolādes uzpūteņa konsistencei. Piepilinot pilīti vaniļas ekstrakta, padarīsiet saldējumu maigāku un aromātiskāku.

Jogurta saldējums no mango un laima

Ja jums palaimējies trast gatavu mango, jūs varat uzlabot tā garšu, pievienojot to mājas saldējumam. Ņemiet 100 g sasaldēta mango mīkstuma, 100 g jogurta, 1-2 ēdamkarotes medus un 1,5 ēdamkarotes laima (vai citrona) sulas. Sakuliet visu blenderī un jau gatavam desertam pierīvējiet citrusa miziņu.

Krējuma saldējums no jogurta.

Nekādu augļu! Tāpēc jogurtu vajadzēs vairāk. Ņemiet 150 gramus jogurta, piejauciet tam klāt 50-70 saldkrējuma siera, pievienojiet 1 ēdamkaroti medus un 1 tējkaroti vaniļas ekstrakta, Pāris minūtes kuliet, tūlīt pēc tam jogurta desertu jāsasaldē. Šim jogurtam dekorēšanai labi noderēs sīkas krāsainas konfektītes (kādas izmanto dekorējot tortes).

Medus vajadzīgs ne tikai saldumam. Lieta tāda, ka cukurs šķidrā veidā kavē lielo ledus kristāliņu kavēšanos. Tāpēc frogurts sanāk mīksts un viendabīgs, tāpat kā saldējums. Pie tam šāds deserts ar medu ir patiešām diētisks. Iesakām nogaršot katru no šīm garšām, nesatraucoties par savu figūru.

Mamma iedeva recepti, kā uztaisīt saldējumu mājās bez saldā krējuma un kondensētā piena. Taisu visu laiku (Foto) was last modified: maijs 23rd, 2020 by administrator
2
Facebook Twitter Google + Pinterest
Iepriekšējais raksts
Draudzene ieteica, kā izaudzēt gurķus mājas apstākļos. Sanāca lieliski (Foto)
Nākamais raksts
Kā izaudzēt baravikas uz palodzes: Man sanāca un turpinu tā darīt (Foto)

Citi lasīja

Alveja, medus, kagors – šis maisījums uzcels...

17/05/2019

Dabīgs līdzeklis cīņā ar cukura diabētu!

21/05/2017

Kā pagatavot gardākos romba formas smiļu mīklas...

06/09/2021

Kā dilles saglabāt svaigas bez saldēšanas: metode,...

30/06/2018

Mana meitiņa guļ pašas darinātā šūpulītī! Priecāšos...

23/02/2018

Omīte pastāstīja, kas jādara, lai istabas augi...

19/11/2020

Kas notiek organismā, ja ēd vistu ādu?

27/04/2017

Kā mājās panākt ideālu kārtību salīdzinoši ātri....

07/11/2020

Šujam svārkus ziemai. 27 labākie šīs sezonas...

28/01/2019

Kā viegli iztīrīt paklāju? Efekts ir acīmredzams...

24/02/2018

Seko mums

Oga




Populārākais

  • 10 labākie pupiņu salāti: sātīgi, gardi un barojoši

  • Pēc 20 gadiem es beidzot sapratu, ko vajag darīt zeltlietām no aizsaulē aizgājušiem radiem

  • Kā mājas apstākļos attīrīt asinsvadus

Jaunākais

  • Pēc 20 gadiem es beidzot sapratu, ko vajag darīt zeltlietām no aizsaulē aizgājušiem radiem

  • Vecmāmiņa atklāj, kuru soli nevar izlaist, taisot biezputru. Uztaisu un pēc tam vīrs prasa vēl

  • Viņa iemīlējās vīrietī, kas bija citādāks nekā pārējie. Pēc laika pārim liktenis tomēr izmainījās

Citāts

Citāts ir burtisks izraksts no kāda teksta vai precīzi atkārtoti kādas personas vārdi.

Follow Me

Facebook
  • Facebook
  • Twitter

@2017 - ManaOga.lv Informācijai ir izziņas raksturs, un tai nav juridiska spēka. ManaOga.lv neuzņemas atbildību par darbībām vai lēmumiem, kas balstīti uz saņemto informāciju. ManaOga.lv publicētās informācijas tālākizmantošanas gadījumos atsauce ar pilnu saiti ir obligāta.


Back To Top