Ne visām saimniecēm patīk gatavot vistas fileju. Nav jau brīnums, līdz ko nedaudz to pārcepsi, tā tūlīt kļūs sausa un negaršīga. Tieši tāpēc piedāvājam vienkāršu un drošu recepti sulīgai vistas filejai.
Šī recepte ir pavisam vienkārša.
Filejas pagatavošanai nevajag daudz sastāvdaļu un laika. Esi droša, sanāks ļoti garšīgi, neparasti un gaļa būs neiedomājami maiga. Kā bonusu tu stāsta beigās saņemsi mazu video, kurā parādīts viss pagatavošanas process no sākuma līdz beigām.
Sastāvdaļas:
2 vistas filejas
3 olas
1 tējkarote garšvielu vistai (pēc garšas)
2 ķiploka daiviņas
1 tējkarote sāls
2 ēdamkarotes kartupeļu cietes
Augu eļļa cepšanai
Pagatavošana:
1. Vispirms sagriež fileju strēmelēs. Svarīgi gaļu griezt šķērsām šķiedrām – tā gaļa būs sulīgāka un maigāka. Pēc tam katru strēmelīti no abām pusēm padauzām viegli ar naža aso pusi, lai garšvielas labāk ievilktos.
2. Bļodiņā ar vistas filejas strēmelēm iesitam olu dzeltenumus. Tad pievienojam sasmalcinātus ķiplokus, garšvielas un sāli. Ja tavās garšvielās jau ir sāls, raugies, lai nepieber sāli par daudz. Visu labi samaisi un atstāj marinēties uz 20 minūtēm.
3. Kad fileja iemarinējusies, pārber filejas strēmelītes ar kartupeļu cieti, labi samaisi, tā fileja būs sulīgāka.
4. Tad sakuļam olu baltumus ar šķipsniņu sāls, līdz izveidojas bagātīgas putas. Liekam katru strēmelīti filejas olu baltumā un uzreiz liekam cepties pannā, sakarsētā eļļā. Uz vidējas uguns cepam pa 2 minūtēm katru pusi. Gatavs!
Un te arī apsolītais video, kurā varat redzēt visu filejas pagatavošanas procesu:
Protams, šādi pagatavotu vistas fileju vislabāk būtu pasniegt ar jaunajiem kartupelīšiem un svaigiem dārzeņiem.
Par laimi, vasaras sezonā tie ir brīvi pieejami. Kādas sulīgas vistas filejas pagatavošanas receptes ir zināmas tev? Droši dalies pieredzē komentāros! Labu apetīti!