manaOga.lv
  • Latvijā
  • Izklaide
  • Pasaulē
  • Padomi
  • Attiecības
  • Veselība
  • Ģimene
  • Receptes
  • Skaistums
Aktuāli
Izklaide un Iespējas Online Kazino – Spēles, Bonusi...
Kā Organizēt Privātas Sporta Likmju Spēles ar Draugiem
Kā Atpazīt Un Izvairīties No Viltus Ziņām?
Visu Laiku Populārākās Reklāmas
Veiciniet Savu Radošumu: Padomi Inovatīvu Ideju Rosināšanai
Populārākās e-sports spēles pasaulē
Populārākie Izklaides Veidi Mūsdienās
Kazino dīleru apslēptā valoda – dažādi signāli un...
Draudzene no Spānijas atklāj, kā pareizi taisīt čurros...
Citādāk vairs netaisu: kā vienkārši uztaisīt kārtaino mīklu....

manaOga.lv

  • Latvijā
  • Izklaide
  • Pasaulē
  • Padomi
  • Attiecības
  • Veselība
  • Ģimene
  • Receptes
  • Skaistums
Padomi

Mans jaunais veids, kā gardi 15 minūšu laikā izrotāt jebkuru desertu. Visi ir starā un mīl manus desertus (Foto)

Autors: Edgars Bērziņš 28/01/2021

Paskatīties uz torti un ieraudzīt savu atspulgu tā ir konditorejas mākslas augstākā pilotāža. Grūti nenovērtēt glazūras nozīmi, īpaši tad, ja tā desertu pārvērš par pilnību. Tas var likties neticami, bet nav nekā vienkāršāka par šāda veida tortes dekoru.

Jā, jā, pat zīmējumus uz spoguļglazūras. To var panākt ar to pašu paņēmienu, ar pārliešanu ar saldo maisījumu. Pārējo izdarīs gravitācija un pareizās proporcijas. Esam pārliecināti, ka glazūrai jābūt ne tikai skaistai, bet arī dievišķīgi garšīgai, katram gadījumam atšķirīgai. Lūk, ideālas glazūras receptes!

Lai pagatavotu viendabīgu pārklājumu jūsu desertiem vairumā gadījumu glikozes sīrups (invertais) ir vienkārši nepieciešams. Nebaidieties nosaukuma! Tas ir tikai cukurs ar ūdeni, sodu un citronskābi.

Samaisiet 300 gramus cukura ar 130 ml ūdens, lieciet uz uguns. Kad cukurs izšķīdis un maisījums uzvārījies, pievienojiet 1,7 gramus citronskābes un vāriet uz lēnas uguns pusstundu. Pēc tam pieberiet šķipsniņu, pietiek ar 1 gramu, atstājiet atdzist vai izmantojiet uzreiz. Tāds sīrups ilgi uzglabājas, nesacukurojas un ir neaizstājams prjaņiku mīklas pagatavošanā. Vai glazūrām!

Kakao glazūra

Vajadzēs:

160 g cukura

115 ml salda krējuma

50 g kakao pulvera

25 ml ūdens

6 g želatīna.

Lieciet želatīnu ūdenī, lai uzbriest. Pa to laiku saldo krējumu ar cukuru uzvāriet. Pievienojiet želatīnu, krāsvielu (ja vēlaties) un sablendējiet. Atstājiet uz nakti ledusskapī un pirms izmantošanas uzsildiet.

Šokolādes glazūra

Vajadzēs:

265 g šokolādes (pēc izvēles)

175 ml saldā krējuma

40 ml ūdens

30 ml glikozes sīrupa

25 ml augu eļļas

6 g želatīna

Uzbriediniet želatīnu, ūdeni ar sīrupu un saldo krējumu uzvāriet. Pievienojiet izkausētu šokolādi, želatīnu, eļļu un sablendējiet. Viss gatavs!

Ogu – šokolādes glazūra

Vajadzēs:

329 g baltās šokolādes

100 ogu biezeņa

70 ml piena

45 ml saldā krējuma

25 g cukura

7 g želatīna

Uzbriediniet želatīnu. Visas pārējās sastāvdaļas sajauciet un uzvāriet katliņā. Pēc tam visu sakuliet kopā ar želatīnu.

Karameļu glazūra

Vajadzēs:

200 g cukura

140 ml saldā krējuma

140 ml ūdens

14 g kukurūzas cietes

7 g želatīna.

170 gramus cukura izkausējiet sausā traukā. Citā traukā uzvāriet saldo krējumu kopā ar ūdeni, tad pievienojiet sagatavoto karameli. Atlikušos 30 gramus cukura pievienojiet tūlīt pēc tam, sajaucot kopā ar kukurūzas cieti, uzvāriet glazūru un pavāriet vienu minūti. Pievienojiet uzbriedinātu želatīnu un visu labi samaisiet.

Saldā krējuma glazūra

Vajadzēs:

260 g cukura

180 ml saldā krējuma

70 ml ūdens

20 g želatīna

Pārtikas krāsvielu

Uzbriediniet želatīnu, cukuru izšķīdiniet ūdenī. Uzvāriet šķīdumu un pielejiet karstu saldo krējumu, visu laiku maisot. Pievienojiet želatīnu, pārtikas krāsvielu un visu sablendējiet.

Šokolādes glazūra bez sīrupa

Vajadzēs:

800 g cukura

300 ml ūdens

160 g kakao pulvera

170 ml saldā krējuma

100 g melnās šokolādes

27 g želatīna

Sajauciet ūdeni, kakao, saldo krējumu, uzvāriet un tad pievienojiet želatīnu. Karstajā maisījumā lieciet šokolādi, sablendējiet maisījumu.

Glazūra ar kondensēto pienu

Vajadzēs:

150 g cukura

150 ml glikozes sīrupa

150 g baltās šokolādes

100 ml kondensētā piena

75 ml ūdens

12 g želatīna

Pārtikas krāsvielu pēc vēlēšanās

Uzbriediniet želatīnu. Pa to laiku uzvāriet cukuru ar sīrupu un īdeni, pievienojiet krāsvielu, šokolādi un kondensēto pienu. Pēdējo pievienojiet želatīnu un sakuliet maisījumu. Lieciet glazūru ērtā trauciņā, pārklājiet ar pārtikas plēvi un atstājiet uz nakti  ledusskapī.

Glikozes sīrups vajadzīgs, lai glazūra nesacukurotos. Tāpat jāatceras, ka darba temperatūra glazūrai ir robežās no 28 līdz 35 grādiem, bet tas nozīmē, ka to nāksies atdzesēt pēc pagatavošanas, vai arī sasildīt  pirms lietošanas (gadījumos, ja vispirms tā būs jāliek ledusskapī atdzesēt).

Izvēlējāmies vienkāršas glazūru receptes, bet tās nevar saukt par garlaicīgām. Viens pats ogu biezenis ir ko vērts! Tortes dekorēšana ir sarežģīta lieta, bet glazūra var ievērojami atvieglot šo darbu. Reizēm pietiek izmantot tikai dažus pārtikas krāsvielu veidus, lai liktu viesiem noticēt brīnumam. Kura no receptēm jums patika vislabāk?

Mans jaunais veids, kā gardi 15 minūšu laikā izrotāt jebkuru desertu. Visi ir starā un mīl manus desertus (Foto) was last modified: 28 janvāris, 2021 by Edgars Bērziņš
1
Facebook Twitter Google + Pinterest
Iepriekšējais raksts
Izdomāju jaunu veidu, kā pagatavot gardu un mīkstu maizi 5 minūtēs. Visa ģimene prasa vēl
Nākamais raksts
“Paklau, meitenes, man jums jāpastāsta mans šodienas piedzīvojums.” Šo nevar noskatīties nesmejoties (Video)

Citi lasīja

Lūk, kas notiks ar tavu ķermeni, ja...

03/05/2019

No kādām vecmodīgām lietām dzīvoklī vajag atbrīvoties,...

24/11/2021

63 gadus vecā modele Jasmīna Rossi atklāj...

14/10/2019

Vēlme pēc saldumiem uzreiz pārgāja! Mans galvenais...

18/07/2019

Labākais līdzeklis pret visām slimībām – propoliss!

22/09/2018

Dievs strādā klusumā. Kāpēc nevienam nedrīkst stāstīt...

13/02/2019

Kā vienkāršā veidā uzadīt mīkstas un smukas...

06/02/2021

Kā steidzami ar vingrojumu palīdzību atbrīvoties no...

16/10/2018

45 modīgi un kičīgi īsie griezumi, kurus...

19/03/2019

Ko darīt, ja maltās gaļas masa kotletēm...

03/11/2023

Seko mums

Oga




Populārākais

  • Bērnības garša! Bezgala garšīgi žagariņi no kefīra mīklas

  • Skumja ziņa: Apmeklētāju stulbuma dēļ Rīgas zoodārzā bojā gājis 3 mēnešus vecs briedēns

  • UZMANĪBU! Policija meklē bezvēsts pazudušu meiteni

Jaunākais

  • Izklaide un Iespējas Online Kazino – Spēles, Bonusi un Vairāk

  • Kā Organizēt Privātas Sporta Likmju Spēles ar Draugiem

  • Kā Atpazīt Un Izvairīties No Viltus Ziņām?

Citāts

Citāts ir burtisks izraksts no kāda teksta vai precīzi atkārtoti kādas personas vārdi.

Follow Me

Facebook
  • Facebook
  • Twitter
  • Par mums un kontakti

@2023 - ManaOga.lv Informācijai ir izziņas raksturs, un tai nav juridiska spēka. ManaOga.lv neuzņemas atbildību par darbībām vai lēmumiem, kas balstīti uz saņemto informāciju. ManaOga.lv publicētās informācijas tālākizmantošanas gadījumos atsauce ar pilnu saiti ir obligāta.


Back To Top