Biezpiena sacepums garšo visiem, pateicoties maigajai garšai, kuru biezpiens piedod mīklai. Mēs jau esam pieraduši pie cepumiem, sacepumiem un pīrāgiem, bet šo jūs vēl nebūsiet mēģinājuši!
Pagatavojiet gardumus pie tējas – oriģinālus biezpiena pirkstiņus un jūsu tuvākie būs sajūsmā! Tie burtiski pazūd mutē! Lūk, recepte.
Biezpiena pirkstiņi
- 500 g – biezpiens
- 1-2 gb – olas
- 2 ēd.k. – skābais krējums
- 1-2 ēd.k. – cukura
- 1 glāze – kviešu milti
- 5 tēj.k. – soda
- 70 ml – saulespuķu eļļa
- Pūdercukurs pēc garšas
Pagatavošanas soļi:
- Izberžam biezpienu caur sietu.
- Atsevišķi sakuliet olas ar cukuru un pievienojiet biezpienam.
- Pievienojiet skābo krējumu, miltus, sodu un sāli.
- Cītīgi samaisām. Ieteicams izvēlēties pēc iespējas sausāku biezpienu.
- Samaisām mīklu.
- Nokaisām ar miltiem darba virsmu, lai mīkla neliptu klāt.
- Mīklu rullējam tievās desiņās un sagriežam pirksta lieluma gabalos.
- Apcepam pirkstiņus jau uzkarsētā pannā ar eļļu, kamēr izveidojās garoziņa. Gatavus pārkaisām ar pūdercukuru.
Neprātīgi garšīga recepte, pamēģiniet! Lai atbrīvotos no liekajiem taukiem, izceptos gardumus kārtojiet uz papīra dvieļiem.