Ja ledusskapī atlikusi glāze neizdzerta kefīra, nesteidzies to izliet! Steidzam jums palīgā ar pārbaudītu pīrādziņu recepti. Tie pagatavojami ar jūsu iecienīto skābpiena produktu – kefīru.
Vēl viens labs jaunums – raugs nebūs nepieciešams! Pīrādziņu pagatavošanas process ir tik ātrs un vienkāršs, ka pavisam aizmirsīsi par ķēpīgo un garo rauga mīklas gatavošanu.
SASTĀVDAĻAS MĪKLAI:
- 1 glāze kefīra
- 4 glāzes miltu
- 2 olas
- 2 ēdamkarotes augu eļļas
- 1 tējkarote sodas
- 2 tējkarotes cukura
- 1 tējkarote sāls
SASTĀVDAĻAS PILDĪJUMAM:
- 0,5 kg vistas maltās gaļas
- ¼ tējkarotes melno piparu
- 1 tējkarote sāls
PAGATAVOŠANA:
- Sākumā sagatavo pildījumu: malto gaļu sajauc ar sāli un pipariem.
- Lej kefīru dziļā traukā un pieliec sodu. Pēc tam, kad beigsies reakcija (izzudīs putas), pievieno sāli, cukuru, augu eļļu un olas. Visu saputo ar miksera vai putojamās slotiņas palīdzību.
- Pakāpeniski pievienojot miltus, iejauc gaisīgu mīklu. Tā būs gatava tad, kad vairs nebūs lipīga.
- Mīklu sadali mazākos gabaliņos un veido plācenīšus.
- Katra plācenīša vidū liec mazliet maltās gaļas un rūpīgi savieno plācenīša malas. Katru pīrādziņu apcep saulespuķu eļļā, līdz veidojas zeltaina garoziņa.
- Karstos pīrādziņus vislabāk pasniegt ar skābo krējumu.
LAI LABI GARŠO!