Latvijā pazīstamais gastroenterologs Anatolijs Danilāns pastāsta patiesību par rupjmaizi.
“Tas ir tāpat kā ar to sievu, kas vīram teica: “Ja es būtu tikai uz tevi paļāvusies, tad mums arī bērnu nebūtu!” Kuņģa un zarnu trakts nevar paļauties tikai uz asinsapgādi, jo 60 % enerģijas tiek uzņemti no lūmena puses ar šķiedrvielu palīdzību.”
Ar šo profesors apstiprina, ka ir svarīgi ēst maizīti, jo rupjmaizē ir pietiekami daudz šķiedrvielas. Ja teiksim gaļa, cukurs un piens nebaro no iekšpuses, tad maize to dara visai pietiekoši.
Pēc Danilāna vārdiem sanāk, ka maizē atrodamās šķiedrvielas ir nozīmīgas arī asinsritei un stiprina galvas, aknu, ādas u. c. asinsvadus.
Papildus tam tas ļauj mums labāk domāt un izskatīties skaistākiem.
Nereti cilvēkiem negaršo garozas, bet profersors iesaka arī tās ēst:
“Neskatoties uz to, ka vairumam no mums garoziņa negaršo, ar to ir vērts pacīnīties. Tā ir ļoti vērtīga. Labi sakošļājot, tā palīdz izdalīties siekalām, – arī tās stiprina kuņģa un zarnu traktu no iekšienes, dziedē kuņģa čūlas un iekaisumus.”