Šis sautējums ne vien ātri pagatavojams, bet arī bez gala garšīgs! Pikants ar savu raksturiņu, tieši šādi ēdieni mani visvairāk uzrunā. Ar viņu var dažādi variēt un eksperimentēt. Mainīt dārzeņus, gaļas veidus un rezultātā tik un tā viņš sanāks ļoti garšīgs! Pupiņu sautējums ir viens no maniem firmas ēdieniem, kas tiek celts galdā samērā bieži.
Sastāvdaļas:
- Konservētas pupiņas (Tomātu pastā, var izmantot jebkādas, dažādība vienmēr ir laba!)
- Maltā gaļa 400 g
- Paprika 1 gab.
- Ķiršu tomāti 5 gab.
- Cukīni 1 gab.
- Sīpols 1 – 3 gab.
- Ķiploku galviņa
- Lečo
- Čili pipars 1 gab. (bez sēklām)
- Koriandrs (buntīte)
- Maltā paprika 1 tējk.
- Tomātu pasta (pēc garšas)
- Novārīts, karsts ūdens (ja nepieciešams)
- Garšvielu mix
- Sāls un pipari (pēc garšas)
- Krējums
Pagatavošana:
- Sakarsētā pannā liek malto gaļu ar sakapātiem sīpoliem un izspiestiem caur ķiploku spiedi ķiplokiem, apcep uz lielas liesmas kādas 10–15 minūtes, ik pa laikam apmaisot.
- Tikmēr nomazgā un sagriež dārzeņus, čili pipariem izņem sēkliņas un balto viduci, ja nevēlaties, lai būtu ass. Smalki sakapā koriandra lapiņas un apber sautējumu, visu apmaisa. Koriandra vietā var izmantot tieši tos zaļumus, kas jums vislabāk garšo. Paber ar garšvielām. Apmaisa un apcep kādas 5 min.
- Pupiņām notecina šķidrumu, ja tās ir savā sulā, bet ja ar tomātu pastu atstāj tā pat un liek klāt pie sautējuma.
- Pieliek klāt lečo, vēl garšvielas un nedaudz ūdens. Visu kārtīgi apmaisa.
- Sautē līdz dārzeņi mīksti. Pasniedz karstu, pabērtu ar zaļumiem un krējumu.
Labu apetīti!
Avots: AmAm.lv