Ar šo sacepumu jūs ātri un viegli pabarosiet visu ģimeni. Tas var būt kā piedeva kādam gaļas ēdienam vai arī kā patstāvīga maltīte.
Lai pagatavotu četras porcijas sacepuma, būs nepieciešamas sekojošas sastāvdaļas:
- Seši vidēja lieluma kartupeļi
- Divas olas
- Divas daiviņas ķiploka
- 3 – 4 ēdamkarotes majonēzes
- 100 grami siera
- 1 ēdamkarote žāvētu diļļu (vai jebkuri citi zaļumi, kas jums garšo)
- Sāls, pipari – pēc garšas
PAGATAVOŠANA:
- Visas sastāvdaļas jāņem “pēc sajūtām”, un, protams, ka stingru proporciju šeit būt nevar. Viss ir atkarīgs no jūsu ģimenes gaumes un cilvēku skaita.
- Sieru sarīvē uz smalkās rīves.
- Ķiploku vai nu sarīvē, vai saspiež ķiploku spiedē.
- Pusi siera pievieno olai un kaltētajām dillēm. Ar šo maisījumu vēlāk apsmērēs sacepumu, lai veidotos apetīti rosinoša garoziņa.
- Otru olu un atlikušo sieru samaisa ar ķiploku un majonēzi. Tā ir sagatave sacepumam.
- To visu sagatavo pirms kartupeļu rīvēšanas, jo ar tiem ir jārīkojas ātri, lai kartupeļi nesāktu melnēt.
- Kartupeļus sarīvē uz rupjās rīves un pievieno sacepuma sagatavei no olas un majonēzes. Pieliek sāli un piparus.
- Cepšanas formā (26 cm) liek kartupeļu masu.
- Pa virsu lej olu – diļļu – siera masu.
- Liek cepties iepriekš sakarsētā cepeškrāsnī 180 grādos uz 40 minūtēm.
- Garoziņai jābūt zeltainai.
- Sacepumu var dažādot, pievienojot malto gaļu un sēnes. Tomēr visiecienītākais ir tieši šis – visvienkāršākais variants.
LAI LABI GARŠO!