Sastāvdaļas
- 450 g 20 % skābais krējums
- 300 g cepumi
- 100 g izkausēta sviesta
- 300 g labs iebiezinātais piens
- 10 g želatīns
- ¾ glāzes auksts vārīts ūdens
Pagatavošana
- Saliekamo formu izklāj ar pergamentu. Sadrupina smalki cepumus un sajauc ar izkausēto sviestu. Maisījumam nav jābūt nedz treknam, nedz sausam. Izlieciet masu formā un kārtīgi sablietējiet. Liek ledusskapī uz pusstundu.
- Krējumu sajauc ar iebiezināto pienu. Aplej želatīnu ar ¾ glāzēs ūdens un atstāj uz 10 minūtēm, lai piebriest. Pēc tam to izkausē karsta ūdens peldē. Nedaudz atdzesē un uzmanīgi lej klāt krējuma masai, nepārtraukti maisot.
- Gatavo masu lej virsū cepumiem. Liek ledusskapī uz 2-3 stundām. Kad masa sastingusi, to var dekorēt ar svaigām ogām, rīvētu šokolādi vai riekstiem.
Avots: abiem.lv