Makaroni tatāru gaumē ar gaļu un dārzeņiem ir viens no maniem mīļākajiem ēdieniem. Tā pagatavošanas princips ir līdzīgs plova pagatavošanai. Te pamatā ir zirvaks. Kad vāra makaronus parastā ūdenī, tad makaroni uzņem parastu ūdeni, bet šeit tie uzņem ļoti garšīgu mērci – zirvaku no gaļas, dārzeņiem un garšvielām. Garša rezultātā ir vienreizēja.
Sautēti makaroni
Sastāvdaļas:
800 g makaronu
1 kg liellopa gaļas
3 sīpoli
4 burkāni
2-3 tomāti
5-6 ķiploka daiviņas
2 asie pipari
1 tējkarote ziras
1 tējkarote koriandra
Pētersīļi
Augu eļļa
Sāls, pipari pēc garšas
Pagatavošana:
1. Sagriez salmiņos burkānus, pusgredzenos sīpolus, gabalos tomātus, tāpat gaļu (3-4 cm ).
2. Uzkarsē čuguna pannu. Liec tajā gaļu un cep to līdz izveidojas zeltaina garoziņa.
3. Pievieno sīpolus un cep tos kopā ar gaļu, līdz sīpoli zeltaini.
4. Liec pannā burkānus un cep līdz tie ir mīksti.
5. Tad pievieno tomātus. Cep vēl 5 minūtes, pastāvīgi maisot. Pieber sāli, piparus, pievieno garšvielas, izņemot ķiplokus.
6. Uzliec pannai vāku un sautē, periodiski apmaisot, aptuveni stundu. Ja šķidrums iztvaikojis, un gaļa sāk piedegt – pievieno ūdeni. Gatavošanas laikā pievieno sasmalcinātus zaļumus.
7. Noņem vāku un izņem piparus, tie savu darbu ir padarījuši un vairāk nebūs vajadzīgi.
8. Ieber pannā makaronus un izlīdzini pa visu pannu. Ja nepieciešams, pielej vārošu ūdeni. Šķidrumam makaroni jānosedz līdz pusei. Starp citu, ja sausus makaronus iepriekš apcepsiet sausā pannā, būs vēl garšīgāk.
9. Uzliec pannai vāku, samazini uguni, pēc brīža pārbaudi, vai makaroni gatavi. Ja makaroni vēl cieti, ļauj tiem pasautēties vēl kādas 5-10 minūtes. Pašās beigās izspied traukā, kurā liksi ēdienu, ķiplokus. Pārkarsēt tos nevajag, jo zudīs garšas īpašības.
10. Tas arī viss, makaroni tatāru gaumē ar gaļu ir gatavi.
Šī tehnoloģija ir universāla. Ja vēlaties, makaronu vietā varat ņemt rīsus, griķus vai jebkurus citus putraimus, vienalga būs garšīgi.