Ārkārtīgi maiga un garda ķiršu kūka, kuru jau sen ir iemīļojusi mana ģimene. Jā, un arī ciemiņi nekad neatsakās no šīs kūkas gabaliņa. Turklāt tās pagatavošana ir ārkārtīgi vienkārša!
Nepieciešamās sastāvdaļas:
- glāze kefīra (200ml);
- 200g ķirši;
- 1 glāze miltu;
- 3 olas;
- 1 glāze cukura;
- pustējkarote cepamā pulvera;
- tējkarote sviesta;
- ja nepieciešams – pūdercukurs.
Pagatavošana
Sākumā uzkarsējiet cepeškrāsni līdz 180 grādiem. Ļaujiet nostāvēties ķiršiem, lai notek sula, jo tā nebūs vajadzīga. Sakuliet olas ar cukuru līdz parādās mazi burbulīši, bet nekuliet vairāk kā 2 minūtes. Tad olām pievienojiet kefīru. Pievienojiet cepamo pulveri un miltus, lai iegūtu mīklu, kuras konsistence ir līdzīga pankūku mīklai. Ieziediet cepamo formu ar taukvielām un lejiet tajā mīklu. Tad virspusē uzlieciet ķiršus. Ļaujiet kūkai cepties 45 minūtes. Atdzesētu kūku apkaisa ar pūdercukuru!
Labu apetīti! Neaizmirsti padalīties ar draugiem!