Ātri un vienkārši pagatavojama, viegla, nav trekna un ļoti garšīga! Derēs gan brīvdienās palutinot sevi un savējos vai pat kādā svētku reizē. Grēks neizmēģināt!
Sastāvdaļas – 4 paciņas vājpiena biezpiena, 4 lieli, labi nogatavojušies banāni, 1-2 saujas melleņu, 4 olas, 4 tējkarotes mannā, cepamais pulveris, vaniļas cukurs, parastais cukurs (diētiskākā variantā – aizstāj ar stēvijas cukuru).
Pagatavošana – biezpienu saberž bļodā, pievieno olu dzeltenumus, baltumus atdala atsevišķi, banānus sablendē šķidrā putriņā, to pievieno biezpienam, samaisa, pievieno tējkaroti cepamā pulvera, ~ 2 tējkarotes vaniļas cukura, samaisa. Atsevišķā bļodā sajauc mellenes ar ~ 2 tējkarotēm cukura, pievieno kūkas masai, samaisa. Pievieno mannā, samaisa. Olu baltumiem pievieno tējkaroti cukura un sakuļ stingrās putās, iecilā kūkas masā, samaisa. Pagaršo – ja nepieciešams cukurs, pievieno to. Vieniem noteikti šķitīs, ka vajag saldumu, bet citiem – ka labi jūt banānu un pēc papildus salduma neprasās. Tas ir ļoti individuāli. Lej nedaudz ieeļļotā kūkas veidnē, cep 180 grādos ~50 minūtes līdz 1h, pārbauda ar zobu bakstāmo, lai gatava!
Piebilde – Man garšo, ja kūka nav pārlieku salda, tad labi jūt banānu un melleņu garšas nianses. Es tad labāk jau izceptu kūku papildinu ar mājās gatavotu ievārījumu – piemēram rabarberu-banānu vai melleņu. Var pasniegt arī siltu ar saldējumu vai vaniļas mērci. Variācijas – dažādas 🙂 Taču – lieliski garšo arī atdzisusi, pat ledusskapī atdzesēta viena pati!
Lai labi garšo 😉