Interesanti, ka Itālijā pica tiek uzskatīta par nabadzīgo ēdienu. Tomēr mēs šo gardumu ēdam ar lielu baudu. Picām var būt visvisādas sastāvdaļas, tomēr viena no svarīgākajām sastāvdaļām ir izdevusies picas mīkla, kura ir plāna un maiga.
Ja vēlies, lai picas mīkla ir kā no picērijas tai jābūt plānai, tomēr tā neplīst. Garšīgai picai nevajag izmantot parasto rauga mīklu.
No kā gatavo picas pamatni picērijās:
- Milti. Miltiem jābūt augstas kvalitātes, visbiežāk izmanto kviešu miltus. Dažreiz pievieno nedaudz kukurūzas miltu vai cieti, atkarībā no receptes.
- Eļļa. Tā tiek pievienota ierobežotā daudzumā, parasti uz 500g miltu pievieno 2 ēdamkarotes.
- Ūdens vai piens. Tiem jābūt mazliet siltākiem par ķermeņa temperatūru.
- Sāls un cukurs. Izmanto garšai un rauga aktivizācijai.
Picas mīklai ir jāļauj “atpūsties” no 15 minūtēm līdz pat stundai. Pēc tam ar rokām veido mīklas apli, bet ne katrs gatavotājs to var izdarīt, tāpēc izmantojiet mīklas rulli. Pirms veidošanas virsmu pārkaisa ar miltiem vai ieziež ar taukvielām.
“Plānā” picas mīkla kā no picērijas
Ar šo recepti picas mīkla būs plāna un kraukšķīga. Neskatoties uz to, ka mīklai tiek pievienots raugs, tā neuzrūgst ievērojami, bet mazliet.
Sastāvdaļas
- 250g miltu;
- 500g miltu;
- puse no ēdamkarotes cukura un sāls;
- 20g eļļas;
- 7g sausā rauga.
Pagatavošana
Ņemiet bļodu, ielejiet tajā siltu ūdeni un akurāti iemaisiet tajā sauso raugu un nepārstājiet maisīt. Pievienojiet olīveļļu, sāli un cukuru, un visu rūpīgi sajauciet. Tad iesijājiet masā miltus. Mīciet mīklu, lai tā būtu elastīga, lai tā iegūtu pareizo kosistenci. Ja masa līp pie rokām, tad pievienojiet nedaudz miltu. Bet dariet to mazām porcijām un lēnām. Tad bļodu ar mīklu pārklāj ar drānu un atstāj siltā vietā uz pusstundu. Ja saprotiet, ka mīklas ir par daudz, atlikumu droši var ielikt saldētavā! Pēc pusstundas rullējam mīklu un virsū klājam to, ko sirds tajā brīdī kāro.
Labu apetīti!