Tagad, zinot cepumu kūkas noslēpumus, jūs varēsiet ļoti ātri pagatavot garšīgu un maigu desertu. Jūsu ciemiņi dievinās šo kārumu.
Detalizētāk iepazīties ar pagatavošanas tehnoloģiju jūs varat iepazīties mājaslapa “Patīk gatavot”: šeit atradīsiet daudzas un dažādas interesantu un vienkāršu ēdienu receptes, kuras pavisam viegli varēsiet pagatavot paši savā virtuvē.
Cilvēkiem, kuriem nepatīk ilgi noņemties ar cepšanu, lieliski noderēs cepumu torte bez cepšanas. Lai pagatavotu šo desertu, nav nepieciešams stundām ilgi kult un cept biskvītus, un cita veida mīklas: vienkārši vajag paņemt jau gatavu veikala produktu. Es iemācījos gatavot šo kārumu, kad vēl biju studente. Jo kopmītnēs parasti virtuve ir kopēja, un tur vienmēr ir rinda. Mēs ar meitenēm atradām interenetā šo recepti, un nolēmām pagatavot ātro variantu, lai būtu kas garšīgs pieēdams pie tējas.
Sastāvdaļas:
500 grami cepumi (tiem jābūt pussaldiem);
500 grami Rikotas siers;
100 grami grieķu jogurts (var ņemt jebkuru citu, vai arī aizstāt ar 100 gramiem skābā krējuma: galvenais, lai produkts būt biezs);
2 ēdamkarotes cukura (var vairāk, ja jums patīk ļoti saldi deserti);
100 grami sakapātas šokolādes;
70 grami apelsīna sukādes;
100 ml krūze stipras, karstas kafijas.
Itāļu krēms kūkai. Recepte soli-pa-solim
Mūsu itāļu kūkai mēs kopā pagatavosim ārkārtīgi garšīgu krēmu, kas atgādina krējuma masu no tiramisu. Tā pagatavošanai nepieciešams:
Ņemam lielu stikla trauku. Tās izmēriem ir jābūt piemērotiem, lai ievietotu tajā visas sastāvdaļas. Liekam traukā Rikotas sieru.
Pievienojam jogurtu. Šeit var izmantot gan grieķu, gan jebkuru citu biezas konsistences jogurtu, arī skābo krējumu.
Ņemam cukuru un pieberam sieram divas-trīs ēdamkarotes cukura. Visus produktus samaisām.
Sākam rīvēt šokolādi. Šim mērķim tiek izmantota rupjā rīve. Pēc procesa beigām pievienojam skaidiņas bļodā ar visām pārējām sastāvdaļām. Visu kopā samaisām.
Ieberam šeit klāt arī sukādes: un arī, visu samaisām.
Mūsu krēms ir gatavs. Starp citu, tādu pildījumu izmanto arī sicīliešu kanonā: netiek pievienots tikai jogurts. Tagad sākam likt kopā mūsu mājas cepumu kūku bez cepšanas.
Cepumu kūka bez cepšanas. Recepte soli-pa-solim
Cepumu kūkas recepte ir ļoti vienkārša, un tā neaizņem pārāk daudz laika. Izsmalcinātu desertu kopā salikt un pagatavot var pusstundas laikā.
Ņemam formu: jūs varat izvēlēties pilnīgi jebkādu trauku, jebkādas formas. Nogriežam cepampapīra gabalu un ieklājam formas apakša. Ja jūs izmantojat taisnstūra formas cepumus, tad izdevīgāk un parocīgāk būs izmantot tādas pašas formas trauku.
Ņemam šķīvi un ielejam tajā mūsu kafiju.
Ņemam vienu cepumu, viegli iemērcam kafijā un izklājam formā.
Tā rīkojamies arī ar pārējiem cepumiem, līdz pilnībā izveidota pirmā kūkas kārta.
Ņemam krēmu, un ar karoti kārtīgi apsmērējam mūsu kūkas pirmo kārtu.
Pēc tam pēc tādas pašas tehnoloģijas veidojam otro kārtu mūsu cepumu kūkai bez cepšanas.
Apsmērējam ar krēmu arī otro cepumu kārtu.
Veidojam tik kārtas, cik jums ir nepieciešams.
Pēdējo cepumu kārtu atstājam bez krēma.
Liekam uz uguns dzelzs katliņu un izkausējam 100 gramus šokolādes: tādā veidā mēs ātri pagatavosim šokolādes glazūru.
Ar glazūru aplejam pēdējo kūkas kārtu. Liekam kūku ledusskapī vismaz uz trīs stundām.
Ieteikumi un padomi
Cepumu kūku receptēs nav norādīti īpaši norādījumi par cepumu veidu, tāpēc varat izmantot jebkādus cepumus. Visgaršīgāka kūka sanāk no smilšu cepumiem un nevis sāļajiem krekeriem.
Lai jūsu radījums nesagāztos, kad jūs to griezīsiet, ir jāieklāj cepamais papīrs, kas jau ir ietaukots.
Pēc jūsu vēlmēm varat dažādot kūkas garšu ar dažādiem augļiem, riekstiem, žāvētajiem augļiem.
Sekojiet līdzi tam, lai tad, kad cepums tiek iegremdēts kafijā, tas pilnībā neizmirktu, savādāk nevarēsiet salikt slāni.
Noteikti ievietojiet kūku ledusskapī, lai krēms varētu kārtīgi iesūkties cepumos. Jums iznāks garšīgs, maigs deserts.
Tādā veidā var veidot ne tikai veselas kūkas, bet veidot arī porcijveida kūciņas.
Kūku var rotāt ar visiem pieejamajiem līdzekļiem, piemēram, veidot uzrakstus var konditorejas krāsām, sagriezt un izkārtot augļus, sukādes; kūku var apliet arī ar šokolādes glazūru. Var arī sasmalcināt cepumus un apbērt gan virskārtu, gan arī sānus ar drupačām.