Svaiga kūka, kas ideāli iederēsies vasaras viesību galdā!
Sastāvdaļas
- Olas – 3 gab.
- Mandeļu milti – 3 ēd. k. Cukurs – 3 ēd. k.
- Zemenes – 150 g
- Salds krējums – 300 g
- Mascarpone siers – 300 g
- Iebiezinātais piens – 150 g
- Želatīns – 15 g
- Zemenes – 400 g
Pagatavošana
- Ieber bļodiņā želatīnu un uzbriedina.
- Gatavo biskvītu: Ieslēdz krāsni uz 180 grādiem.
- Divās bļodās atdala olu baltumus no dzeltenumiem.
- Pie olu baltumiem pievieno cukuru un puto stingrās putās.
- Atsevišķi uzputo dzeltenumus.
- Masas sajauc, pievieno mandeļu miltus, samaisa un lej formā.
- Cep aptuveni 20 minūtes vai līdz brīdim, kad biskvīts smaržo un ir zeltaini brūns. Atdzesē.
- Sagriež veselas zemenes šķēlītēs un izkārto, cieši liekot pie formas malām, lai it kā veidotos groziņš.
- Krēma pagatavošana: Zemenes sablendē, ūdens peldē kausē želatīnu un pievieno zemenēm.
- Puto Mascarpone sieru kopā ar saldo krējumu līdz stingrām putām, tad iemaisa iebiezināto pienu un pievieno želatīnu ar ogām.
- Visu samaisa un lej uz biskvīta. Novieto aukstumā, lai sastingst. Dekorē ar ogām.