Smaržo un garšo dievīgi! Neatņemama biskvīta sastāvdaļa ir rozīnes un rieksti, kā arī rums un kanēlis. Krēmu šai kūkai izvēlos spilgti baltu, lai kontrastē ar skaisto biskvītu, tāpēc izmantoju mascarpone sieru. Kūku bagātīgi dekorēju ar dzērvenēm, pistācijām un mandarīniem.
Sastāvdaļas:
biskvītam:
- 2 olas
- 100 g brūnā cukura
- 85 g cukura
- 150 g kviešu miltu
- 3 burkāni
- 170 g kukurūzas eļļas
- 1 tējk. sodas
- 1 tējk. cepamā pulvera
- 110 g rozīņu
- 60 g valriekstu
- naža gals muskatrieksta
- 1 tējk. kanēļa
- apelsīna miziņa no 1/2 apelsīna
- apelsīnu sula no 1 apelsīna
- 30 g ruma
krēmam:
- 170 g saldā krējuma
- 170 g mascarpone siera
- 100 g dzērveņu, saberztu ar cukuru
dekoram:
- 100 g valrieksti
Pagatavošana:
- Burkānus nomizo un sarīvē.
- Olas sajauc ar cukuru.
- Sausās sastāvdaļas sajauc bļodā un pakāpeniski iemaisi pie olām, pievieno burkānus.
- Sasmalcini valriekstus un pievieno masai.
- Pievieno rozīnes. Ja patīk mīkstākas rozīnes, tās izmērcē uz nakti vai novāri, nokās un pievieno masai.
- Pierīvē apelsīnu miziņu un piespied sulu, pievieno rumu. Samaisi.
- Lej ietaukotā kūkas formā un cep iepriekš sakarsētā krāsnī 170 grādos aptuveni 50 min. *Cepšanas laiks atkarīgs no biskvīta izmēra – jo plānāks un mazāks biskvīts, jo mazāk jācep. Pārbaudi gatavību ar koka irbulīti – ja viducis nav mīksts un ķepīgs, tad biskvīts ir gatavs.
- Gatavo krēmu – saputo mascarpone sieru ar saldo krējumu līdz stingrai konsistencei.
- Izcepto biskvītu atdzesē un griez horizontāli 3 daļās.
- Apakšējo daļu liec formā, virsū liec krēmu un dzērvenes, tad liec otro biskvīta kārtu, tad atkal krēmu un dzērvenes un tad atkal krēmu un biskvītu.
- Dekorē ar valriekstiem.