Vēl arvien nevari izdomāt, ko gatavot no lavaša? Esi mierīgs! Esam sagatavojuši tev lielisku recepšu kolekciju. Tās noderēs katram dzīves gadījumam: pilnvērtīgām pusdienām vai vakariņām, kā uzkoda ņemšanai uz darbu vai furšeta galdam, kad atnāk negaidīti ciemiņi.
Ruletītes no lavaša ir patīkami gan gatavot, gan ēst. Pildījums var būt visdažādākais: gaļas, zivju, dārzeņu, sēņu un pat augļu.
Šodien uzzināsi, ko ietīt lavašā, lai sanāktu garšīga un oriģināla rulete. Tavā priekšā 13 vienkāršas un oriģinālas receptes. Gatavo ar prieku!
1. Ar dakšiņu saspaidi kārbu zivju konservu savā sulā. Pievieno 200 g rīvēta cietā siera, dilles un majonēzi.
2. Sagriez gabaliņos 350 g vārītas vistas filejas. Sajauc to ar 2 paciņām rīvēta kausētā siera. Pievieno zaļumus.
3. Novāri 3 kartupeļus, sarīvē tos uz rupjās rīves. Sajauc ar majonēzi, sīpoliem, zaļumiem un kubiņos sagrieztu mazsālītu siļķi.
4.200 g biezpiena sajauc ar 2 ēdamkarotēm krējuma un dillēm. Pievieno 2 daiviņas sasmalcināta ķiploka. Sāli pieber pēc garšas.
5. Samal gaļasmašīnā 200 g vārītu pupiņu. 1 lielu sīpolu smalki sagriez un apcep sviestā. Sajauc pupiņas, ceptos sīpolus un ķiplokus. Sāli pievieno pēc garšas, kā arī pieber ½ tējkaroti garšvielas „Hmeli-suneli”.
6. Sagriez kubiņos 250 g krabju nūjiņu un svaigu gurķi. Novāri divas olas, sarīvē uz rupjās rīves. Sajauc visu ar majonēzi, pēc garšas pievieno sāli un zaļumus.
7. Sarīvē 200 g žāvēta šķiņķa, 200 g cietā siera. 2 gurķus sagriež strēmelītēs. Lavašu nozied ar majonēzi un liec kārtām šķiņķi, sieru un gurķi.
8. Sarīvē 1 svaigu burkānu, 2 svaigus gurķus un sajauc ar majonēzi. Tomātus sagriez pus ripiņās. Liec uz lavaša plāksnes burkānu – gurķu masu, pāri liec tomātus.
Ej uz nākamo lapu un lasi recepšu turpinājumu!