Es nevaru savu dzīvi iedomāties bez salātiem un svaigiem zaļumiem. Tā ir galvenā sastāvdaļa, kuru es pēc garšas un garastāvokļa pievienoju paprikai, tomātiem, paipalu olām, olīvām un fetas sieram.
Agrāk es nezināju, kā uzglabāt zaļumus pareizi, tāpēc nācās bieži izmest produktus, kuri pirkti pirms dažām dienām. Ko tik es neizmēģināju! Glabāju atklātā ledusskapja boksā, dažādos plauktos, mēģināju turēt istabas temperatūrā, neņēmu ārā no oriģinālā iepakojuma. Viss bija velti, tāpēc, ka zaļumi vai nu sažuva vai nu puva. Pieredzēju visu, tāpēc pastāstīšu, kā uzglabāt zaļumus ledusskapī.
Pirmais veids
Izņemiet zaļumus no iepakojuma. Notīriet tos, izmetiet bojātos zariņus un lapiņas. Ja vienā iepakojumā ir dažādi zaļumi, sašķirojiet tos pa veidiem.
Sagatavojiet papīra dvieļus vai pergamenta papīru un ietiniet zaļumus. Uzglabājiet sainīšus pašā zemākajā ledusskapja plauktā. Tā zaļumus varēsiet aptuveni divas nedēļas, jo tiem nepiekļūs daudz skābekļa.
Otrais veids
Tāpat kā pirmajā veidā, atbrīvojiet zaļumus no iepakojuma, sašķirojiet tos, izlasiet bojātos. Tad nomazgājiet zaļumus un ielieciet tos pārtikas produktu konteineros. Tā zaļumi saglabāsies ledusskapī gandrīz mēnesi.
Atcerieties, ka nekādā gadījumā nedrīkst atstāt zaļumus maisiņā vai vienkārši vaļējus. Izvēlieties jebkuru no šiem uzglabāšanas veidiem un glabājiet ilgi! Man labāk patīk otrais uzglabāšanas veids konteineros, tā labi saglabājas smarža. Vai jums garšo svaigi zaļumi? Kuriem ēdieniem jūs tos pievienojat?