Mana vecmamma prot gatavot ideālas pankūkas. Katra pankūka ir kā mākslas darbs, kaut reklāmā rādi. Tās ir tik gardas ar tēju, un ja vēl ar medu. Reiz, kad biju maza, es skatījos uz šīm pankūkām un pajautāju, vai pildījums nekritīs ārā no tādām caurumainām pankūkām. Vecmāmiņa ilgi smējās, bet nākamajā dienā pagatavoja pankūkas bez caurumiņiem speciāli man. Es biju sajūsmā!
Kad gatavoju pildītās pankūkas, vienmēr izmantoju vecmāmiņas recepti. Labāku vēl neesmu atradusi. Pagatavot pankūkas ir viegli. Tās sanāk ļoti stingras. Ideālas jebkuram pildījumam, īpaši iebiezinātajam pienam vai ievārījumam. Un vēl no tām var pagatavot aploksnītes ar cieto sieru, zaļumiem un sēnēm. Siers izkusīs, bet neiztecēs!
Sastāvdaļas:
4 ēdamkarotes augu eļļas
4 ēdamkarotes cukura
2 ēdamkarotes miltu
2 ēdamkarotes piena
4 olas
2 ēdamkarotes kartupeļu cietes
1 glāze vāroša ūdens
Vanilīns
Šķipsniņa sāls
Pagatavošana:
1. Labi sakultas olas ir šo pankūku pamats. Tās jāsakuļ ar cukuru, pievienojot nedaudz vanilīna un šķipsniņu sāls. Tad pievieno nedaudz piena, eļļu un turpina kult.
2. Burvju komponents, kas garantē gludas pankūkas bez caurumiņiem, tā ir ciete. To nepieciešams pievienot kopā ar vārošo ūdeni, un pēc tam visu vēl kārtīgi samaisa.
3. Miltus pievieno pēdējos un pamazām, lai nebūtu neviena kunkulīša mūsu ideālajās pankūkās.
4. Tad uzkarsējam pannā eļļu un sākam cept. Gatavās pankūkas var pildīt ar jūsu iecienīto pildījumu. Iesaku sarīvēt cieto sieru, smalki sagriezt vārītas sēnes un pievienot šķipsniņu sagrieztu diļļu. Sanāks labāk par jebkuru picu!
Saprotams, ka katrai saimniecei ir sava vērtīgā recepte, ko izmanto ikdienā. Bet es tomēr gribēju pastāstīt, kā es daru, jo pēc manas metodes man tiešām viss sanāk lieliski. Lai arī jums izdodas!