Dzīve ir pārsteigumu pilna. Un mums jābūt tiem gataviem. Katram ir bijušas situācijas, kad negaidīti ierodas mamma vai uz brīdi paciemoties ieskrējis draugs. Kā viesmīlīgai saimniecei tev noteikti jāpacienā viesis ar kaut ko garšīgu. Desertam vislabāk noderēs olu dzeltenuma biskvīts ar ievārījumu. To pagatavot var ātri un tas ir ļoti garšīgs.
Šis biskvīts izdodas vienmēr. To ir viegli satīt, jo nelūst. Olas piedod biskvītam zeltainu krāsu. Pildījumam derēs jebkurš ievārījums vai džems. Ja vēlies, vari pagatavot kādu sarežģītāku krēmu, rulete būs vēl garšīgāka. Esi gatava pamēģināt?
Sastāvdaļas:
Olas 5 gab.
Cukurs 120 g
Cepamais pulveris 2 g
Piens 50 ml
Sāls šķipsniņa
Milti 90 g
Eļļa 50 ml
Ievārījums pēc garšas
Pagatavošana:
1. Atdaliet olu dzeltenumus no baltumiem. Dzeltenumiem pieberiet šķipsniņu sāls un sakuliet ar mikseri stingrās putās. Ieberiet 50 gramus cukura un turpiniet kult. Masai jāpalielinās divkārt.
2. Dziļā bļodā ar mikseri kuliet olu baltumus 1 minūti. Atlikušo cukuru sadaliet 3 daļās un pakāpeniski beriet baltumu masā, turpinot kult līdz izveidojas stingras putas.
3. Iecilājiet dzeltenumus baltumu masā, uzmanīgi maisiet pulksteņa rādītāju virzienā. Pievienojiet izsijātus miltus un cepamo pulveri.
4. Sajauciet pienu ar eļļu. Šajā maisījumā ielieciet dažas karotes olu mīklas, samaisiet un tad lejiet klāt mīklai un maisiet, līdz izveidojas viendabīga masa.
5. Masu lej cepšanas plātē, kurā ieklāts cepamais papīrs, mīklu izlīdzina un cep 30 minūtes 170 grādos.
6. Vēl karstu biskvītu uzlieciet uz tīra cepamā papīra un noņemiet to papīru, uz kura biskvīts cepās. Izdariet dažus seklus griezumus pa biskvīta mīklu, noziediet to ar ievārījumu un satiniet blīvā ruletē. Kad atdzisīs, uz 1 stundu biskvītu ielieciet ledusskapī.
Maigo olu biskvītu var izmantot arī toršu vai citu desertu gatavošanai. Tas lieliski saglabā formu. Rulete ar ievārījumu noderēs gan svētkiem, gan ikdienai. Ar to dzert tēju vai kafiju vienmēr būs patīkami.