Karstvīns garšo lieliski arī izmantojot baltvīnu. Izmēģini!
Sastāvdaļas
- 1 pudele pussausa Riesling vīna
- 1 kanēļa standziņa
- 5 krustnagliņas
- 5 kardamona pākstis
- 1 bieza apelsīna šķēle ar visu mizu
- 1 anīsa zvaigznīte
- 1 šķēlīte svaiga ingvera
- 2 ēd.k. medus
pasniegšanai:
- 50 ml brendija, ja vēlies
- gaišās rozīnes
- Indijas rieksti
Pagatavošana
- Katliņā uzkarsē visas sastāvdaļas, bet neuzvāri. Ļauj ievilkties zem vāka.
- Pirms pasniegšanas nokās. Ja dzērienu gribas mazliet kreptīgāku, pielej 50 ml brendija.
- Papildini ar gaišajām rozīnēm un Indijas riekstiem un pasniedz.
ALKOHOLA LIETOŠANAI IR NEGATĪVA IETEKME.
Alkoholisko dzērienu pārdošana, iegādāšanās un nodošana nepilngadīgām personām ir aizliegta.
Avots: gardezi.lv