Esam atraduši sastāvdaļas, kuras labāk nelikt pankūku mīklā. Daudzas saimnieces ir pieradušas gatavot pēc vecām ierastām receptēm un pat nepamana, ka mīkla var sanākt ne tāda, kāda vēlama. Par to arī šodien parunāsim.
Pat parasts cukurs vai soda var sabojāt ēdiena garšu. Pie tam lielākā daļa recepšu pie mums nonāk no vecmāmiņām vai mammām: viņu laikā dažus produktus pat nebija, ar ko aizstāt. Laiki mainās, bet līdz ar tiem arī labas pankūku mīklas gatavošanas receptes.
Soda pankūkām neder.
Pankūku mīklas daudzumam ir jāpalielinās, taču soda padara pankūkas pārāk cietas un mazāk gaisīgas. Neliekot mīklai klāt sodu, pankūkas būs mīkstas un gaisīgas. Starp citu, sodu var aizstāt ar cepamo pulveri. To jāliek klāt tikpat daudz, cik liktu sodu. Vienīgais gadījums, kad soda ir jāliek – ja mīklu gatavo ar medu.
Cukurs
Cukura dēļ pankūkas bieži piedeg, jo cukurā ir daudz glikozes. Labāk no tā atteikties. Ja nu patiešām nekā nevar iztikt bez saldām pankūkām, tad pamēģini vienkārši pieliet saldo kondensēto pienu vai ievārījumu. Tāpat var pankūku mīklai pievienot biezpienu, kas sajaukts ar cukuru. Tomēr pankūkās cukuram nav jābūt.
Sviests
Sviests padara pankūkas pārāk treknas. Labāk apziest pankūkas ar gabaliņu speķa vai kartupeli, kas iemērkts augu eļļā. Pamēģini, un tu būsi pārsteigts, cik vieglas un gaisīgas būs pankūkas
Uzmanīgi ar olām
Ja teiktu precīzāk, tad uzmanīgiem jābūt ar olu daudzumu. Pietiks ar vienu vai divām, citādi pankūku mīkla būs pārāk blīva, bet pankūkas cietas. Tas attiecas arī uz citu izstrādājumu cepšanu, tādos gadījumos vairāk nenozīmē labāk.
Ar šo vienkāršo padomu palīdzību tu varēsi uzlabot pankūku garšu. Mēģini aizstāt ierastās sastāvdaļas, un tu redzēsi, ka pankūku mīkla kļūs viegla, maiga un ļoti gaisīga. Kā tu gatavo visgardākās pankūkas?