Piedāvājam vienu no populārākjām astoņdesmito gadu konservēšanas recpetēm. Šī mērce bija tikpat populāra kā lečo, kabaču ikri un džemi. Šī aromātiskā mērce ir brīnišķīgi pikanta piedeva dažādiem ēdieniem!
“Kobru” gatavo divos veidos: ar un bez vārīšanas. Termiski neapstrādās mērces sastāvdaļas tiek izlaistas caur gaļas mašīnu, pievienotas garšvielas un etiķis. Tad mērci lej sterilizētās burkās, aizvāko un glabā ledusskapī. Mūsu piedāvātā versija būs piemērota ilgtermiņa glabāšanai un etiķis vien to nenodrošina.
Mērces gatavošanai nepiecašms katls ar biezu dibenu un koka karote ar kuru periodiski ir jāmaisa katla saturs. Jūs varat ekperimentēt ar dažādām garšvielām: koriandru, kanēli, krustnagliņām, saldajiem pipariem, lauru lapām.
Sastāvdaļas
- 5kg tomātu;
- 2,5 kg paprikas jeb bulgāru piparu;
- 3 – 4 šķipsnas Čili piparu;
- 2 diļļu saišķi;
- 2 kinzas saišķi;
- 2 pētersīļu saišķi;
- 3 burkāni;
- 1 glāze saulespuķu eļļas;
- 2,5 ēdamkarotes sāls;
- 20 ķiploku daivas.
Pagatavošana
- Nomazgājiet tomātus, sagrieziet uz pusēm, izmaliet caur gaļas mašīnu. Ielieciet tomātu biezeni kastrolī, tad lieciet uz uguns, vāriet vienu stundu.
- Attīriet no sēkliņām un kātiņiem bulgāru piparus, čili pipariem noņemiet tikai kātus. Abus piparus izmaļ gaļas mašīnā. Burkānu sarīvē. Visu pievieno tomātiem un vāra vēl 25 minūtes.
- Ķiplokus notīriet, sarīvē, tad sasmalciniet zaļumus. Pievienojiet katlam, turpiniet vārīt vēl 8-10 minūtes. 2 minūtes pirms vārīšanas beigām, ielej eļļu, pievieno sāli.
- Mērci lejiet karsti sterilizētās burkās un aizvākojiet. Burciņu apgrieziet un atstājiet, lai tās saturs atdziest.