Šodien nav jābūt veiksmīgam zvejniekam, lai mājās pārnestu kilogramiem zivju. Un atklāsim, ka gardas zivs pagatavošanai nav vajadzīgi ekskluzīvi gatavošanas kursi. Divas maģiskās sastāvdaļas šai receptei, kas zivi padarīs ekskluzīvu ir lavašs un sviests. Šī recepte patiks pat tiem, kuri ir iecienījuši izsmalcinātus restorāna ēdienus. Un viss tikai tādēļ, ka šeit nebūs nekā lieka. Nopērciet kvalitatīvu sviestu un plānu lavašu.
Sastāvdaļas
- 1 zivs;
- 2 – 3 lavaši;
- 100 g sviesta;
- 1 tomāts;
- Dilles;
- Sāls;
- Melnie pipari;
- Piedeva zivīm.
Pagatvošana
1. Zivi nomazgājiet, nogrieziet galvu un iztīriet iekšas.
2. Sagrieziet tomātus šķēlēs.
3. Lieciet lavašus uz tīras virsmas un viscaur ieziediet ar sviestu.
4. Uzlieciet uz viena no lavašiem zivi un pievienojiet garšvielas.
5. Sagrieziet sviestu kubiņos un piepildiet zivi ar dillēm, sviestu un tomātiem.
6. Tad satiniet zivi lavašā kā tīstoklī. Galvenais, lai zivs būtu aptverta no visām pusēm. Pēc tam zivi ietiniet follijā.
7. Lieciet cepeškrāsnī uz 180 grādiem un cepiet aptuveni stundu.