Piemēram, visā pasaulē pazīstamie salāti „Voldorfs” ar zaļajiem āboliem, selerijām, garnelēm un ļoti gardo mērci. Vai arī ne mazāk pazīstamie „Cēzara” salāti ar vistu, ķiršu tomātiņiem u paipalu olām.
2. Uzkodas
Atsakieties no sālītajiem gurķiem. Tajos nav kaloriju, toties ir daudz sāls. 100 gramos sālīto gurķu ir 90% no dienas normas.
Mēs liekam galdā tartaletes un profitroļus,jo tas, pirmkārt, ir vienkārši, otrkārt, ļoti ērti. Pildījumam iesakām pagatavot krēmu no avokado, biezpiena siera ar zaļumiem, sēnēm un sieru, vistu ar pipariem vai lasi ar biezpiena krēmu.
Vēl viens ērts svētku uzkodas variants- lavaša rulete. Ietin plānajā mīklas plāksnē dārzeņus, gaļu, zivis, sieru vai pastētes.
3. Gaļas ēdieni
Spilgtiem svētkiem derēs īpaši gaļas ēdieni. Piedāvājam aizmirst kotletes un karbonādes ikdienas galdam un pagatavot patiesi īstu svētku gaļu.
Gaļas ēdāji man piekritīs: nav nekā labāka par steiku! Lai pagatavotu gaļas ēdienu karali, vajag tikai uzlikt pareizo liellopa gaļas gabalu uz pannas un apcept līdz vēlamajai kondīcijai.
4. Piedevas
Kartupeļu biezputra ar pienu vai krējumu- tās ir liekas kalorijas un smagums kuņģī. Tāpēc mēs piedāvājam aizstāt to ar zaļajiem zirnīšiem. Tos nevajadzēs ne tīrīt, ne griezt, vienkārši izņemt no saldētavas un izsautēt. Pie kaut kā trekna labi derēs cepts ķirbis.
5. Deserti
Veselīgs aizstājējs tradicionālajām tortēm un ruletēm būs biezpiena pīrāgi, ogu želejas, banānu uzpūteņi, mājas ingvera cepumi vai cepti āboli un bumbieri.
Esi vesels, un lai no svētku galda tev tikai patīkamas atmiņas!