Par vienu no vienkāršākajiem un garšīgākajiem ēdieniem pamatoti tiek uzskatīta itāļu pasta. Novārīt makaronus un pielikt tiem mērci nebūs par grūtu arī bērnam. Bet ko darīt, ja ēdiena garša patīk, bet pasniegšanas veids jau apnicis? Ko pagatavot no makaroniem brokastīm?
Šeit talkā nāks lieliska caurulīšu makaronu recepte, jo pēc sastāva tas ir tas pats ēdiens, taču pasniegšana, struktūra un pat garša ievērojami atšķirsies.
Šim ēdienam noderēs jebkura veida makaroni. Tā kā ēdiens būs nedārgs, ņemiet sastāvdaļas, kas nav dārgas. Pastai nav jābūt no Itālijas dienvidiem, sieru var izmantot jebkuru, tikai ne parmezānu. Un nu tu uzzināsi interesantu pagatavošanas veidu- kā pagatavot makaronus pannā.
Makaroni ar sieru
Tev vajadzēs:
250 g makaronu (jebkuru)
1 ola
30 g kapāta šķiņķa
3-4 ēdamkarotes eļļa
2 ēdamkarotes sezama sēkliņu
Garšvielas pēc garšas
Pagatavošana:
1. Novāri makaronu, kā norādīts uz iepakojuma, sasmalcini tos.
2. Pievieno olu, garšvielas un pusi no sezama sēkliņu daudzuma. Visu labi samaisi.
3. No šī maisījuma izveido plācenīšus un liec uz tiem sieru un kapāto šķiņķi. Tas būs pildījums.
4. Savieno plācenīšu malas, izveidojot kaut ko līdzīgu pagariem pīrādziņiem. Pāri pārkaisiet atlikušās sezama sēkliņas.
5. Apcep „pīrādziņus” uz vidējas uguns augu eļļā.
Gatavojot atceries, ka vieglāk ir strādāt ar mitrām rokām. Mitrināšanai derēs parasts ūdens vai eļļa. Tā sasmalcinātie makaroni nelips pie pirkstiem un būs vieglāk veidot vēlamo formu. Tāpat arī pildījumu vajadzētu saspiest, citādi gatavajā produktā veidosies gaisa burbuļi.
Ēdienu var pasniegt gan karstā, gan aukstā veidā. Tā sastāvā nav pārāk treknu sastāvdaļu, bet augu eļļa izmantota minimāli. Tāpēc tāds ēdiens derēs gan tiem, kas vēlas novājēt, gan tiem, kas vēlas garšīgi paēst. Ideāls ēdiens visai ģimenei, un pagatavot to var dažās minūtēs.