Sterilizētās burkās liekam kārtīgi nomazgātus dārzeņus (sīpolus, tomatus, puķkāpostus, gurķus, burkānus, kabačus), zaļumus (dilles, upeņu lapas, mārrutkus, ķiplokus nežēlot), garšvielas (lauru lapas, piparus). Visu lieku „uz aci”.
Tad uz dārzeņiem burkās uzlej vārošu ūdeni un ļauj atdzist. Pēc tam sagatavo sālījumu: uz 6 litriem ūdens ņem 8 ēdamkarotes sāls, 15 ēdamkarotes cukura, to uzvara.
Kad ūdens birkās atdzisis, to nolejam un lejam virsū dārzeņiem, katrā 3 l burkā liekam vēl 4 ēdamkarotes 9% etiķa un burkas noslēdz – aizvalcē vai aizskrūvē ar skrūvējamajiem vāciņiem.
Gatavoju šos asorti jau daudzus gadus, uzglabāju istabas temperatūrā, pagaidām viss normāli, gaisā nav gājuši.