Piepildīt trīslitrīgās burkas ar fantastiskām garšām un gaidīt ziemu, lai baudītu šo brīnumu… Jā, tas, dāmas, ir mūsu stilā! Citiem vasara ir atpūta pie jūras un sauļošanās, bet citiem rosīšanās no rīta līdz vakaram! Un, ja jūs pavadiet daudzas stundas pie darba, tad šāds rezultāts ziemā liks saprast, ka nekas nebija veltīgi!
“Mohito” ērkšķogu kompots ir labākā slavenā kokteiļa mājas versija! Un nepieciešamas tikai 4 sastāvdaļas… Neuztraucieties, ja Jums ir tikai sarkanās ērkšķogas. Lai kompota krāsa atšķiras, jo galvenā ir garša!
Sastāvdaļas
- 350 g ērkšķogas;
- 1 glāze cukura;
- 1 citrons;
- 20 g piparmētra.
Pagatvošana
- Ērkšķogas nomazgājiet un nogrieziet tām astītes.
2. Tad ērkšķogas saberiet burkās, pielieciet klāt piparmētru un citrona šķēles.
3. Burkā ielejiet verdošu ūdeni, uzlieciet plastmasas vāciņu un šādi paturiet burku 20 minūtes.
4. Tad no burkas pārlejiet ūdeni katlā un lieciet to uz uguns. Pievienojiet cukuru un ļaujiet, lai tas dažas minūtes pavārās. Tad lejiet to atpakaļ burkā. Tad burku apvākojiet ar metāla vāciņu.
P.S. Ja mājās nav ne citrona, ne laima, tad tos var aizvietot ar citronskābi un rezultāts nebūs sliktāks!