Kāda gan būtu mūsu pasaule bez garšvielām? Laikam gan ēdiens būtu negaršīgs un pliekans. Nav iespējams iedomāties nevienas pasaules tautas virtuvi bez garšvielām. Smaržīgie garšaugi un sēklas padara ēdienu gardāku, palīdz vielmaiņai un uzlabo garastāvokli.
Daudzi gardēži pērk garšvielas trauciņos ar iemontētām dzirnaviņām. Tas ir ļoti ērti: slēgtā traukā tās ilgi saglabā garšu un smaržu. Vajag vienkārši pagriezt vāciņu un garšvielas vienmērīgi sadalīsies pa ēdienu. Tikai žēl, ka dzirnaviņas paredzētas tikai vienreizējai lietošanai. Kad garšvielas trauciņā beidzas, tas jāizmet. Taču nesteidzies trauku izmest. Tā tikai liekas, ka to nav iespējams atvērt. Patiesībā atvērt to var pavisam viegli.
Sāls un piparu dzirnaviņas
„Kādēļ gan, var taču nopirkt jaunu”, – tu teiksi un tev nebūs taisnība. Iepakojums maksā ap 80% no produkta cenas. Katru reizi, kad pērc jaunu sāls un piparu trauku ar dzirnaviņām, tu kļūsti par patērētāju. Pie tam ir taču patīkami papildināt trauku ar savām sastāvdaļām!
Te daudzi saskaras ar jautājumu, kā atvērt šos trauciņus, ja to nav paredzējis ražotājs! Tautas gudrība vēsta : „Ja trauks ir piepildīts ar garšvielām un to noslēdzis ražotājs, tas nozīmē, ka trauciņu var atvērt!” Tev nāksies veltīt pavisam nedaudz laika, lai atvērtu šo trauciņu. Šī viltība darbojas ar Kotanyi, Kamis, „Pripravič” marku trauciņiem.
Kā atvērt garšvielu trauciņus
1. Ieliec trauciņu bļodā ar vārošu ūdeni ar vāciņu uz leju. Pagaidi pāris minūtes, kamēr plastmasa kļūst mīksta.
2. Saņem vāciņu ar dvielīti, un pavelc vāciņu – tas viegli noslīdēs.
3. Tad visas detaļas sausi noslauki, piepildi trauciņu ar garšvielām un uzliec vāciņu atpakaļ. Gatavs – dzirnaviņas atkal kārtībā!
Kad dzirnaviņas ir siltas, vāku tām noņemt var viegli. Šādas dzirnaviņas var izmantot vairākas reizes, kamēr nolietojas mehānisms.
Tagad tu zini, kā var izjaukt dzirnaviņas, lai piepildītu tās ar garšvielām atkārtoti. Ceram, ka mūsu padoms tev atnāca laikā, ja tev ir lietošanā šādas dzirnaviņas. Patiešām nav jāizmet lietas, kuras vēl var izmantot!