Salīdzinoši nesen mūsu veikalos parādījās cepumi “Oreo”, kas ļoti ātri iemantoja pircēju popularitāti. Šī popularitāte iedvesmoja konditorus izveidot jaunu šokolādes – sviesta torti, kas dekorēta ar neparastu tumšu cepumu gabaliņiem.
Torte ieturēta melnbaltā krāsu gammā. Šokolādes biskvīta kārtas kontrastē ar gaišā sviesta krēma kārtām. Tieši tāpēc torte ir ne vien neticami garšīga, bet arī ļoti grezna. Tortes pluss ir arī tas, ka tā nav jācep!
SASTĀVDAĻAS:
- 10 mazās “Oreo” cepumu paciņas
- 3 ēdamkarotes sviesta
- 250 ml šķidra saldā krējuma
- 150 g maskarpones siera
- 3 ēdamkarotes pūdercukura
- 1 tējkarote vaniļas esences
PAMATNES PAGATAVOŠANA:
- Daļu cepumu sasmalciniet blenderī. Pievienojiet 3 ēdamkarotes izkausēta sviesta un rūpīgi samaisiet.
- Maisījumu izliekat formā, kuras diametrs ir 28 cm. Izlīdziniet ar karotes palīdzību.
KRĒMA PAGATAVOŠANA:
- Saputojiet saldo krējumu stingrās putās, iecilājiet maskarpones sieru, pūdercukuru un vaniļas esenci. Samaisiet visas sastāvdaļas, līdz veidojas viendabīga konsistence. Krēmā sadrupiniet četrus Oreo cepumus.
- Krēmu liekat pa virsu pamatnei, izlīdziniet.
- Šokolādes krēma pagatavošanai ūdens peldē izkausējiet 150 g šokolādes ar 2 ēdamkarotēm augu eļļas (šis triks vēlāk palīdzēs vieglāk sagriezt glazūru). Šokolādes maisījumu rūpīgi samaisiet un atdzesējiet līdz istabas temperatūrai.
- Atdzesēto glazūru pārlejiet tortei. Dekorējiet desertu ar šokolādes krēmu vai cepumiem. Liekat torti ledusskapī uz vairākām stundām.
- Torte pagatavojama ļoti ātri, bez cepšanas. To varat pasniegt ar glāzi karsta piena vai tasi aromātiskas tējas.
- Un neaizmirstiet – gatavojiet ar mīlestību!
LAI LABI GARŠO!