Sastāvdaļas biskvīta ripām:
3 ēdamkarotes miltu
100 g cukura
2 ēdamkarotes augu eļļas
4 olas
2 olu baltumi
0,5 glāzes magoņu
1 paciņa cepamā pulvera
1 paciņa vaniļas cukura
Sastāvdaļas krēmam:
1 glāze piena
250 ml saldā krējuma
1 citrons
1 ēdamkarote kartupeļu cietes
2 olu dzeltenumi
80 g baltās šokolādes
Pagatavošana:
1. Gatavojam krēmu, jo tam vajadzēs atdzist. Sakul olu dzeltenumus ar cukuru, pievieno pienu un cieti. Liec uz mazas uguns, pastāvīgi maisot, uzvāri. Citrona mizu sarīvē uz smalkās rīves un pievieno to kopā ar sulu olu masai.
2. Pievieno balto šokolādi, labi samaisi, līdz izveidojas viendabīga masa. Liec krēmu atdzist ledusskapī apmēram uz stundu.
3. Gatavojam biskvīta ripas. Olas, olu baltumus un cukuru sakuļam kopā, līdz masa kļūst gaiša. Kulšanas beigās pievienojam augu eļļu un vaniļas cukuru.
4. Atsevišķā traukā sajaucam miltus ar cepamo pulveri, pievienojam maltas magones. Sauso maisījumu uzmanīgi iejaucam sakultajās olās, kārtīgi samaisām. Mīkla sanāks diezgan pašķidra.
5. Lej 1/3 mīklas formā, kas izklāta ar cepamo papīru. Cep 8-10 minūtes, līdz izveidojas zeltaina garoziņa, iepriekš sakarsētā cepeškrāsnī. Izcep trīs tādas ripas. Var cept arī vienu ripu un tad sadalīt to trijās daļās.
6. Un nu kuļam putukrējumu. Turpinot kult, pakāpeniski pievieno olu dzeltenuma krēmu. Iznāk visgardākais krēms tortēm! Atliek vien salikt torti un ielikt to uz pusstundu ledusskapī. Pēc tam var to garnēt ar balto šokolādi. Ideāla torte ir gatava!
Šīs tortes garšu nevar salīdzināt ne ar ko. Biskvīta ripas sanāk vieglas, gaisīgas un magoņu garšas piesātinātas, bet maigais citonu putukrejums piedod tortei īpašu svaigumu un pikantumu. Nobaudi šo desertu!