Nekas tā neuzlabo garastāvokli, kā gabaliņš ogu pīrāga, šokolādes tortes vai konfekte pie tējas. Atteikšanās no saldumiem ir nopietns lēmums. Daudzi cenšas atteikties no deserta, ja vēlas, lai figūra turas robežās. Diemžēl ne vienmēr tas ir vienkārši…
Pastāstīsim, kā atteikties no saldumiem bez īpašas piepūles. Protams, to var izdarīt arī ar gribasspēka palīdzību vai arī izvirzot stingru motivāciju, bet ir arī vienkāršāks veids.
Sezama sēkliņu piens
Bieži vien kāre pēc salduma nav bez iemesla. Ne vienmēr tā ir tikai kaprīze, reizēm to var izraisīt kalcija un magnija trūkums organismā. Īpaši liela kāre pēc saldumiem ir tiem, kas „sēž” uz diētām.
To cilvēku, kas cenšas novājēt, organismi daudz vairāk pakļauti kārdinājumam, jo saņemot mazāk enerģijas, tie prasa glikozi. Pirmkārt, tā ļoti labi tiek uzņemta. Otrkārt, tā darbojas kā enerģijas bumba. Ar saldumu palīdzību var uzveikt spēku izsīkumu, bet efekts ir īslaicīgs.
Kā atteikties no tā, ko par veselīgu nevar nosaukt? Izmantojiet sezama sēkliņas. Tajās ir daudz kalcija, magnija, A,E,C un B grupas vitamīni. Tajās ir daudz kaloriju-organismam pietiks enerģijas, bet jūsu svaru tās neietekmēs. Atliek vien pareizi tās lietot. Pagatavojiet sezama pienu!
Jums vajadzēs:
100 g negrauzdētu sezama sēkliņu
2 tējkarotes medus
1 litru ūdens
Aplejiet sezama sēkliņas ar ūdeni un atstājiet uz nakti. No rīta sēkliņās noskalojiet, ieberiet tās blenderī, pielejiet glāzi ūdens, medu un visu sablenderējiet. Tad pievienojiet atlikušo ūdeni un atkal sablenderējiet. Medus tiek lietots kā saldinātājs, tāpēc nav jāpievieno obligāti, bet arī sliktuma no tā noteikti nebūs.
Tā jums būs litrs lieliska sezama piena. Glāzi tāda piena dzeriet no rīta pirms ēšanas. Nedabiskā kāre pēc salduma pazudīs jau pēc pāris dienām, un reizē ar to arī nogurums. Sezama piena priekšrocība ir tā, ka kalciju, kas ir tajā, organisms uzņem daudz labāk, nekā kalciju tīrā veidā.
Jums nostiprināsies kauli, jūs uzņemsiet vitamīnus un jums būs veseli nagi un mati. Vēl sezama pienā ir antioksidanti, kas kavē novecošanu un mazina vēža attīstības risku.
Atcerieties, ka grauzdētas sezama sēkliņas pilnīgi zaudē savas vērtīgās īpašības, bet izdabūt no tām visu vērtīgo visvieglāk ir no mērcētām sēkliņām. Sezama pienu var izmantot konditorejas izstrādājumu cepšanai vai kā pamatu augļu kokteiļiem.