Kvinoju ikdienas ēdienkartē iekļāvuši daudzi, varbūt arī tu vēlies pamēģināt šo veselīgo brokastu recepti? Šī putra ir fantastiska ne vien ar to, ka garšīga, bet arī – ēst negribas līdz vēlai, vēlai pēcpusdienai!
Sastāvdaļas
- 1 daļa kvinojas;
- 2 daļas mandeļu piena;
- 1 – 2 kanēļa standziņas;
- Mandeles;
- Kokosriekstu čipsi;
- Kļavu sīrups;
- Āboli;
- Ogas – pēs izvēles.
Pagatavošana
Kvinoju ber sietiņā, noskalo un notecina lieko ūdeni. Katliņā uz lēnas uguns uzkarsē mandeļu pienu, klāt pievienojot 1-2 kanēļa standziņas. Kad piens sāk vārīties, pievieno kvinoju un maisot vāra uz lēnas uguns aptuveni 12 – 15 minūtes, līdz sēkliņas praktiski uzsūkušas visu pienu. Ņem no uguns nost, liek virsū vāciņu un ļauj uzbriest vēl 5 minūtes. Gatavo putru liek bļodā, pārkaisa ar ogām, gabaliņos sagrieztiem āboliem, nedaudz mandelēm un kokosriekstu čipsiem. Pārlej ar kļavu sīrupu – tā daudzums pēc garšas!