Šo torti cepam jau kādus 20 gadus. Nosaukumu gan šai tortei nezinām, bet to pūrā ir atstājusi kāda vecmāmiņa.
Sastāvdaļas
- 2 olas;
- 1 glāze cukura;
- 1 glāze kefīra;
- 1 glāze ievārījuma (kazeņu, upeņu, plūmju vai melleņu);
- 2 tējkarotes dzeramās sodas;
- 2 glāzes miltu.
Tortes krēmam
- 2 glāzes skābā krējuma;
- 1 glāze cukura.
Pagatavošana
Ņemam divas olas un sakuļam, pievienojam glāzi cukura. Tad pievienojam glāzi kefīra, glāzi ievārījuma, divas glāzes miltu un 2 tējkarotes sodas. Cepam divas plātes 180 grādos un pēc tam izcepto biskvītu sagriež vairākos slāņos.
Tad ņemam skābo krējumu un pusglāzi pūdercukura. Samaisam un liekam biskvītu kārtās un ieziežam tās ar krēmu. Tad torte ir jāliek ledusskapī sasūkties. Tāpat kūkas kārtās var likt dažādus augļus un ogas pēc jūsu ieskatiem!
Labu apetīti!