Kamēr valstī situācija ir ļoti dažāda, ir laba doma uzkrāt pārtikas produktus. Putraimu uzglabāšana pudelēs ir efektīvs veids. Lieta tāda, ka fabrikas iepakojumā var būt sīkas atveres. Tāpēc putraimi var samirkt vai arī tajos var ieviesties nevēlami kukaiņi.
Putraimu uzglabāšana: viss, kas par to jāzina
Visilgāk glabājas tie putraimi, kuru sastāvā ir vismazāk tauku. Pirmajā vietā šajā reitingā ir rīsi. Šos putraimus var glabāt 2-3 gadus. Ja tie ir gargraudu rīsi, tad visus piecus.
Otrajā vietā ir vīķi un griķi. Pēc uz iepakojuma norādītā derīguma termiņa tos var uzglabāt vēl divus gadus. Makaroni, starp citu, pat pēc pieciem gadiem nezaudē savas garšas īpašības. Tāpēc ieteicams tos iepirkt vairāk.
Absolūts līderis uzglabāšanas ziņā ir pupiņas. Šo kultūru cilvēki centās audzēt vislielākā bada laikos. Vienīgā nianse: pupiņas jāsargā no kaitēkļiem.
Taču ja pupiņas uzglabā aizskrūvējamos stikla traukos, viss būs kārtībā. Drošības pēc var burkā vēl ielikt pāris ķiploka daiviņas vai zariņu žāvētu diļļu.
Vislabāk putraimus uzglabāt plastmasas pudelēs. Īpaši tas noder, ja produkti jāņem līdzi ceļā. Ar stikla taru bagāža būs daudz smagāka, un stikla tara var arī saplīst.
Kādus produktus nav izdevīgi uzglabāt
Miltus un mannas putraimus labāk neiepirkt daudzumā. Šie produkti nav droši, jo tajos ātri var ieviesties dažādi kukaiņi, kodes u.t.t. Un vēl šie produkti necieš mitrumu.
Auzās, sevišķi auzu pārslās ir daudz tauku. Tāpēc tās ātri ietekmējas. Starp citu, šķeltie zirņi arī ilgi neglabāsies.
Ceram, ka šie ieteikumi jums noderēs.