manaOga.lv
  • Latvijā
  • Izklaide
  • Pasaulē
  • Padomi
  • Attiecības
  • Veselība
  • Ģimene
  • Receptes
  • Skaistums
Aktuāli
Izklaide un Iespējas Online Kazino – Spēles, Bonusi...
Kā Organizēt Privātas Sporta Likmju Spēles ar Draugiem
Kā Atpazīt Un Izvairīties No Viltus Ziņām?
Visu Laiku Populārākās Reklāmas
Veiciniet Savu Radošumu: Padomi Inovatīvu Ideju Rosināšanai
Populārākās e-sports spēles pasaulē
Populārākie Izklaides Veidi Mūsdienās
Kazino dīleru apslēptā valoda – dažādi signāli un...
Draudzene no Spānijas atklāj, kā pareizi taisīt čurros...
Citādāk vairs netaisu: kā vienkārši uztaisīt kārtaino mīklu....

manaOga.lv

  • Latvijā
  • Izklaide
  • Pasaulē
  • Padomi
  • Attiecības
  • Veselība
  • Ģimene
  • Receptes
  • Skaistums
Padomi

Kā viegli un ātri pagatavot mājas vīnu no veca ievārījuma

Autors: Edgars Bērziņš 31/05/2019

Iepriekšējā gada ievārījums – laba izejviela dažādu alkoholisko dzērienu gatavošanai.

Nu nevaram mēs dzīvot bez ievārījuma. Lai arī pēc tam sacukurojušās burkas gadiem stāv pieliekamā plauktos un aizņem ledusskapī vietu, tomēr katru gadu sākas epopeja ar nosaukumu „Laiks vārīt!”

Cukuru pērkam maisiem un  virtuve uz pāris dienām pārvēršas par elli. Smaržo gan tur ne pēc sēra, bet daudz labāk…

Ažiotāža beidzas un rodas jautājums, kur likt iepriekšējā gada ievārījumu? Izmest taču žēl.

Pareizi, izmest nevajag. Iepriekšējā gada ievārījums ir laba izejviela dažādu alkoholisko dzērienu darināšanai.

Mājas vīnam no pērnā gada ievārījuma būs viegla garša un reibinoša smarža. Atkarībā no tā, kādu ievārījumu izmantosiet, atšķirsies šī dzēriena „notis” un buķete.

Vajadzēs:

1 litru augļu vai ogu ievārījuma

3 litrus vārīta, atdzesēta ūdens

110 gramus rozīņu

1. Sagatavojam burku.

Burku kārtīgi izmazgā ar sodu. Tad vairākas reizes skalo ar siltu tekošu ūdeni.

Pēc tam izplaucē burku ar vārošu ūdeni.

Jāatceras, ka traukam vīna darināšanai jābūt no stikla, keramikas vai emaljētam, bet ne kādā gadījumā ne no metāla, lai rūgšanas laikā nenotiktu oksidēšanās.

2. Vīna darināšanas 1. etaps.

Lejam katlā ūdeni un liekam vārīties. Kamēr vārās, sagatavotajā burkā liekam ievārījumu, turpat beram arī nomazgātas rozīnes.

Kad ūdens uzvārās, noliekam to malā, ļaujam atdzist līdz istabas temperatūrai. Tad ūdeni lejam burka, kura ir ievārījums ar rozīnēm, visu labi samaisām un liekam virsū plastmasas vāku.

Noliekam burku siltā vietā. Vasarā var atstāt virtuve, ziemā-istabā pie radiatora, lai sāktos rūgšana. Galvenais, lai vieta būtu bērniem nepieejama.

3. Nokāšam biezumus.

Pēc 10 dienām ņemam burku un noņemam vāciņu. Tā kā rūgšanas laikā biezumi būs pacēlušies uz augšu, uzmanīgi ar karoti tos ņemam nost un liekam traukā, kurā ieklāta vairākās kārtās salocīta marle, izspiežam biezumus. Marles saturu izmetam.

4. Burkā esošo šķidrumu arī izkāšam un pievienojam izspiestajai masai. Burku labi izmazgājam zem tekoša ūdens un lejam atpakaļ tajā šķidrumu. Burkas kaklam hermētiski uzliekam gumijas cimdiņu. Noliekam to vēsā vietā. Rūgšanas process ilgst 40 dienas, bet lai pilnīgi par to pārliecinātos, vērojam gumijas cimdu. Kad tas ir piepūties un atkal nolaižas, tad rūgšanas process ir beidzies.

Vīnam ir jābūt dzidram.

5. Tad lejam vīnu pudelēs. Vislabāk derēs 500 vai 700 ml pudeles. Pudeles kārtīgi izmazgā, vīnu lej uzmanīgi, lai nesaskalotos nogulsnes. Liek virsū vāciņus. Vīnu liek tumšā, vēsā vietā Pēc mēneša vīns ir gatavs lietošanai. Tā stiprums ir aptuveni 10 grādi. Pirms pasniegšanas vīnu nedaudz atdzesē ledusskapī, tad lej karafē un pasniedz.

Kā viegli un ātri pagatavot mājas vīnu no veca ievārījuma was last modified: 31 maijs, 2019 by Edgars Bērziņš
3
Facebook Twitter Google + Pinterest
Iepriekšējais raksts
Ielas kaķis atnāca uz ugunsdzēsības daļu un nolēma, ka tagad viņš dzīvos šeit. Un, lūk, kas no tā visa iznāca
Nākamais raksts
Kā cīnīties pret laputīm, lai nekaitētu puķēm: pieredzējušu dārzkopju padomi

Citi lasīja

Profesors Danilāns: Lai notievētu, jāievēro tikai šīs...

30/11/2019

Atradu jaunu recepti tomātu uzglabāšanai ziemai: ne...

21/11/2020

Slavens dermatologs parādīja, kā atbrīvoties no brūnajiem...

05/05/2018

“Jin Shin Jyutsu” jeb ierīvē katru pirkstu...

13/07/2017

NODERĪGI: “Rīgas meži” meklē darbiniekus; alga pat...

08/08/2017

Omīte man parādīja, kā uzadīt zeķītes ar...

20/10/2020

Viņa paņēma no plaukta lauru lapas un…...

17/09/2018

Audz, bize… Matu kopšanas padomi rudenī

03/10/2017

Omīte atklāj, ko vajag darīt ar ķiršiem...

18/08/2022

Daži noderīgi padomi, izvēloties labas auto riepas

25/07/2017

Seko mums

Oga




Populārākais

  • Vīrieši neaizmūk, ticiet man, no aizaugušām bikini zonām. Un pat ne no apnikušiem augumiem. Viss ir daudz nopietnāk…

  • Bērnu slimnīcā ķirurgs 13 gadīgai meitenei nepamana rokas lūzumu un palaiž mājās!

  • Kā viegli un ātri pagatavot mājas vīnu no veca ievārījuma

Jaunākais

  • Izklaide un Iespējas Online Kazino – Spēles, Bonusi un Vairāk

  • Kā Organizēt Privātas Sporta Likmju Spēles ar Draugiem

  • Kā Atpazīt Un Izvairīties No Viltus Ziņām?

Citāts

Citāts ir burtisks izraksts no kāda teksta vai precīzi atkārtoti kādas personas vārdi.

Follow Me

Facebook
  • Facebook
  • Twitter
  • Par mums un kontakti

@2023 - ManaOga.lv Informācijai ir izziņas raksturs, un tai nav juridiska spēka. ManaOga.lv neuzņemas atbildību par darbībām vai lēmumiem, kas balstīti uz saņemto informāciju. ManaOga.lv publicētās informācijas tālākizmantošanas gadījumos atsauce ar pilnu saiti ir obligāta.


Back To Top