Vīram īpaši nepatīk aknu ēdieni. Vienīgais, uz ko viņš parakstās, ir akniņu torte svētkos un aknu pīrādziņi ikdienā. Protams, kā var atturēties! Recepti man ieteica vīramāte, kura savā laikā arī bija sastapusies ar tādām pat kaprīzēm.
Šos pīrādziņus iecienījusi visa ģimene. Tāpēc pret to pagatavošanu attiecos atbildīgi. Noņemos ar rauga mīklas gatavošanu no piena un kefīra, bet tas ir tā vērts. Sanāk maiga un mīksta tekstūra, neatkārtojama garša.
Sastāvdaļas:
200 ml kefīra
100 ml augu eļļas
600 g kviešu miltu
2 ēdamkarotes cukura
0,5 glāzes rīsu
Sāls pēc garšas
200 ml piena
2 olas
7 g rauga
800 g vistu akniņu
2 sīpoli
Pipari malti pēc garšas
Pagatavošana:
1. Mīklas iejaukšanai uzsildiet pienu un pievienojiet tam cukuru, 2 ēdamkarotes miltu un raugu. Samaisiet un atstājiet uz 15 minūtēm.
2. Pa to laiku sajauciet siltu kefīru ar olām un eļļu. Pievienojiet ieraugu un 1 tējkaroti sāls. Pakāpeniski sijājot pievienojiet atlikušos miltus un iejauciet mīkstu mīklu. Lieciet to ar eļļu ieziestā bļodiņā un atstājiet uz 1 stundu.
3. Kamēr gaidām mīklu, varam ķerties klāt pildījumam. Sagrieziet sīpolus un apcepiet tos augu eļļā. Pievienojiet sagrieztas akniņas un cepiet līdz gatavībai.
4. Sasmalciniet akniņas un sīpolus ar blenderi, pievienojiet vārītus rīsus, sāli un piparus, visu samaisiet.
5. Saspaidiet mīklu un atstājiet vēl uz 40 minūtēm. Tad sadaliet to nelielos 50 gramus lielos gabaliņos. Katru izrullējiet, lieciet virsū pildījumu un satiniet rullīšos.
6. Cepiet lielā eļļas daudzumā no abām pusēm līdz gatavībai.
Bieži pīrādziņiem izmantoju no iepriekšējās dienas palikušos rīsus.