Banānu kēkss krūzītē
Izkausējiet krūzē 1 ēdamkaroti sviesta. Banānu sagrieziet gabaliņos, lieciet krūzē un saspaidiet ar dakšiņu. Pievienojiet 1 olu un 1 ēdamkaroti miltu, labi samaisiet. Pievienojiet 3 ēdamkarotes miltu, šķipsniņu sodas un 3 ēdamkarotes cukura, vēlreiz samaisiet. Lieciet mikroviļņu krāsniņā uz 1 minūti pie vidējas jaudas. Tad ieslēdziet krāsniņu uz pilnu jaudu un gatavojiet vēl 10 sekundes.
Citronu-kokosa kēkss krūzītē
Ar sviestu ieziestā krūzē sajauciet 4 ēdamkarotes miltu, škipsniņu sodas, 2 ēdamkarotes cukura, 4 ēdamkarotes piena vai netrekna saldā krējuma, 1 ēdamkaroti kokosa skaidiņu un 1 ēdamkaroti rīvētas citrona miziņas. Gatavojiet 1,5-2 ,5 minūtes pie pilnas jaudas.
Saceptas auzu pārslas ar āboliem krūzē
Samaisiet krūzē 3 ēdamkarotes auzu pārslu, 1 olu, 1 ēdamkaroti piena, 1 tējkaroti linsēklu, šķipsniņu kanēļa u n sāls. Pievienojiet kubiņos sagrieztu ābolu un medu pēc garšas. Gatavojiet mikroviļņu krāsniņā 2-3 minūtes pie pilnas jaudas.
Mafins ar ogām krūzē
Ar sviestu ieziestā krūzē samaisiet 3 ēdamkarotes miltu, 1 šķipsniņu sodas, 1 olu, 3 ēdamkarotes piena, 3 ēdamkarotes cukura un 1 tējkaroti vaniļas cukura. Pievienojiet saujiņu saldētu vai svaigu ogu. Gatavojiet 2,5-3 minūtes.
Auzu pārslas ar zemesriekstu sviestu krūzē
Samaisiet krūzē 3 ēdamkarotes auzu pārslu, 5 ēdamkarotes piena un 2 ēdamkarotes zemesriekstu sviesta. Gatavojiet trijos etapos pa minūtei pie vidējas jaudas. Pasniedziet ar ievārījumu.
Omlete ar zaļumiem krūzē
Iesitiet krūzē 2 olas, pielejiet 2 ēdamkarotes piena. Pievienojiet saujiņu sasmalcinātu zaļumu- lociņus, pētersīļus, pēc garšas sāli un piparus un visu labi samaisiet. Gatavojiet pie pilnas jaudas 1 minūti, tad vēl vienu minūti pie vidējas jaudas.
Atgādināsim, ka ne visi trauki der mikroviļņu krāsnij. Neder metāla krūzes un krūzes ar zeltītām maliņām un ornamentiem. Bet stikla trauki jums ļaus redzēt visu gatavošanas procesu!
Šīs receptes lieliski atbrīvos strādājošās skolnieku māmiņas. Tādu brokastu pagatavošanu ātri vien apgūs pats skolnieks.