Nedomāju, ka arī tā var. Tikai 3 sastāvdaļas.
Šodien pastāstīsim par cepumu šokolādes tortes pagatavošanu. Recepti atradu internetā un nolēmu izmēģināt. Rezultāts mani ļoti pārsteidza, torte sanāca mīksta un tik garšīga. Iesaku arī jums izmēģināt. Īpaši noderīga šī recepte būs tad, ja kaut kur jāizlieto sadrupuši cepumi.
Vajadzēs:
350 g šokolādes cepumu
370 ml piena
1 paciņa cepamā pulvera
Pagatavošana:
Cepumi jāsasmalcina ar blenderi tik smalki, lai tos varētu izsijāt caur sietu.
Cepumiem pievieno cepamo pulveri (12 g)
Pielej pienu, mīkla gatava
Ņem formu 20 cm diametrā, ietauko to un lej tajā mīklu. Liek formu cepeškrāsnī. Cep līdz gatavībai 180 grādos 15-20 minūtes. Orientējies pēc savas cepeškrāsns. Gatavību pārbaudi ar koka irbuļa palīdzību.
Kad gatavs, izņem no cepeškrāsns, ļauj atdzist.
Pēc vēlēšanās kūku var pārliet ar kausētu šokolādi vai vārītu iebiezināto pienu. Es izkausēju 100 gramus baltās šokolādes ar riekstiem un pielēju nedaudz saldā krējuma.
Pārlej atdzisušo tortīti ar šokolādi. Šokolādes torte ir gatava, tā ir mīksta, vidū valga, tāpēc tai nav nepieciešana mitrināšana.
Šī ir lieliska ideja sadrupušu cepumu izmantošanai.
Video: