manaOga.lv
  • Latvijā
  • Izklaide
  • Pasaulē
  • Padomi
  • Attiecības
  • Veselība
  • Ģimene
  • Receptes
  • Skaistums
Aktuāli
Uztaisīju vīram zupu ar jaunu garšu. Pagaršoja un...
Vīrs sākumā smējās par mani, ka nopirku vecu...
Kā atbrīvoties 5 minūtēs no nevēlama aromāta skapī....
Kā pareizi gatavot kāpostu tīteņus. Pagatavoju un vīrs...
Mana omīte atklāj, kā izaudzēt gurķus glāzē uz...
Francijas pirmā lēdija atklāj, kas jādara, lai izskatītos...
Kā gudras saimnieces uzglabā kartupeļus dzīvoklī, lai tie...
Maza meitenīte pazuda lidojuma laikā. Vēlāk māte uzzināja...
Man ir pāri 50 un kāpēc es plānoju...
Man pāri 40, bet tikai tagad sapratu, kā...

manaOga.lv

  • Latvijā
  • Izklaide
  • Pasaulē
  • Padomi
  • Attiecības
  • Veselība
  • Ģimene
  • Receptes
  • Skaistums
Padomi

Kā pareizi gatavot kāpostu tīteņus. Pagatavoju un vīrs nēsā uz rokām

Kāpostu tīteņi droši vien ir viens no mīļākajiem ēdieniem daudzās ģimenēs. Taču vieniem tie sanāk ļoti ūdeņaini, citiem tādi, ka gribēsies vēl un vēl. Ir viens noslēpums, ar kura palīdzību var pagatavot garšīgus tīteņus un es ar to padalīšos. Manus mājiniekus un draugus ar varu neatraut no šī ēdiena!

Kā pareizi gatavot kāpostu tīteņus

Kur radušies kāpostu tīteņi

Tradicionāli tiem piedēvē slāvu izcelsmi. Taču, izrādās, ka tos gatavo visā pasaulē. Grieķijā kāpostu lapu vietā ņem vīnogu lapas, dažos citos apgabalos – jaunās biešu lapas.

Arī pildījums var būt visdažādākais. Rīsi, griķi, kviešu, kukurūzas  putraimi. Tāpat gaļu var izvēlēties jebkuru vai arī gatavot kāpostu tīteņus ar sēnēm un dārzeņiem. Tīteņus gatavo praktiski visās Eiropas valstīs, tikai sauc tos dažādi. Arī Korejā un Ķīnā!

Un nu pie lietas.

Ideālu kāpostu tīteņu pagatavošanas noslēpums

Tev vajadzēs:

Izvēlēties lielu kāpostu ar veselām lapām;

Ņemt apaļgraudu rīsus, jo tiem ir labs lipekļa līmenis;

Ņemt malto garšu pēc garšas – es izvēlos jauktu cūkgaļas un liellopu gaļas maisījumu (viena pati liellopa gaļa būs pārāk sausa, viena pati cūkgaļa – pārāk trekna);

Pievienot pildījumam sīpolus, burkānus un ķiplokus- tos vispirms apcepu mīkstus pannā;

Kāpostu lapas novāra mīkstas;

Rīsus vāra līdz pus gatavībai;

Sajauc rīsus ar malto gaļu un apceptajiem dārzeņiem;

Pildīt kāpostu lapās pildījumu

Un nu noslēpums! Noteikti apcepiet sapildītos tīteņus pannā nelielā eļļas daudzumā. Tas aizņems  nedaudz vairāk laika, un pēc tam vēl nāksies mazgāt pannu, bet, ticiet, tas ir tā vērts! Pietiks, ja apcepsiet tīteņus no visām pusēm, līdz tie kļūst zeltaini.

Cepiet uz lielas uguns, veltiet tam dažas minūtes. Tikai pēc apcepšanas tīteņus lieciet katlā un gatavojiet tālāk.

Kādēļ? Kad apcepsiet tīteņus, kāposti izdalīs visus lapās esošos cukurus. Galu galā tie karamelizēsies, un tas piedos tīteņiem neparastu saldenu garšu.

Pat pēc vārīšanas tīteņi būs nedaudz kraukšķīgi,  kāposti nebūs „gumijas”, bet ļoti garšīgi. Tā gatavojot kāpostu tīteņi nebūs ūdeņaini, bet blīvi, kāposti nejuks ārā, bet pildījums būs pilnīgi izvārījies.

Tālākie soļi:

Ņem tomātu pastu (vai labāk sasmalcinātus tomātus savā sulā), nedaudz krējuma, garšvielas pēc garšas;

Visu samaisīt un atjaukt ar ūdeni vai buljonu;

Salikt apceptos tīteņus blīvi katlā un pārliet ar sagatavoto šķidrumu;

Vārīt līdz gatavībai – es vāru 30-40 minūtes, lai labi izvārās pildījums.

Reizēm laika ekonomijai vai kad aizņemti visa plīts, tad lieku tīteņus dziļā cepamajā traukā un cepu tos cepeškrāsnī. Starpība nekāda, tikai cepeškrāsnī cept vajadzēs 40-50 minūtes.

Noteikti izmēģiniet gatavot tīteņus ar apcepšanu, silti iesaku. Tie patiešām būs garšīgāki un aromātiskāki, tie nezaudēs formu. Garšos visiem!

Kā pareizi gatavot kāpostu tīteņus. Pagatavoju un vīrs nēsā uz rokām was last modified: decembris 24th, 2022 by administrator
0
Facebook Twitter Google + Pinterest
Iepriekšējais raksts
Mana omīte atklāj, kā izaudzēt gurķus glāzē uz mājas palodzes
Nākamais raksts
Kā atbrīvoties 5 minūtēs no nevēlama aromāta skapī. Drēbes svaigas jau no pagājušā gada

Citi lasīja

5 produkti, kas attīrīs asinis no trombiem...

20/05/2019

Padomā, pirms tetovē tetovējumu

01/07/2017

Nostaļģisks ēdiens no bērnības. Mani tuvinieki un...

10/01/2021

Onkoloģe atklāti par smagām diagnozēm: Svarīgākās lietas,...

29/07/2017

Mana meitiņa guļ pašas darinātā šūpulītī! Priecāšos...

23/02/2018

Kur meklēt labāko auklīti savam mazulim?

21/09/2020

15 satriecoši varianti kā kopt un ieveidot...

20/11/2018

Kādus auskarus nav ieteicams valkāt sievietēm pēc...

04/04/2020

Kā izvairīties no nepieciešamības ņemt ātros kredītus?

05/09/2017

Mana omīte izskaidroja, kādēļ vistas krūtiņu vajag...

01/01/2022

Seko mums

Oga




Populārākais

  • Kā pagatavot rauga mīklu 5 minūtēs pīrādziņiem un ne tikai. Vīrs prasa vēl

  • 10 labākie pupiņu salāti: sātīgi, gardi un barojoši

  • Kā mājas apstākļos attīrīt asinsvadus

Jaunākais

  • Uztaisīju vīram zupu ar jaunu garšu. Pagaršoja un prasa vēl, lai tādu taisu

  • Vīrs sākumā smējās par mani, ka nopirku vecu olu tirgū. Vēlāk mums izdevās to atvērt (Foto)

  • Kā atbrīvoties 5 minūtēs no nevēlama aromāta skapī. Drēbes svaigas jau no pagājušā gada

Citāts

Citāts ir burtisks izraksts no kāda teksta vai precīzi atkārtoti kādas personas vārdi.

Follow Me

Facebook
  • Facebook
  • Twitter

@2017 - ManaOga.lv Informācijai ir izziņas raksturs, un tai nav juridiska spēka. ManaOga.lv neuzņemas atbildību par darbībām vai lēmumiem, kas balstīti uz saņemto informāciju. ManaOga.lv publicētās informācijas tālākizmantošanas gadījumos atsauce ar pilnu saiti ir obligāta.


Back To Top