Vistas gaļa ir lielisks olbaltumvielu avots. Viena tasīte sagrieztas vistas filejas satur 43 gramus olbaltumvielu, kas ļauj mums audzēt muskuļu masu un justies spēcīgiem. Tāpēc arī visi apzināti izvēlas šo populāro gaļu. Tāpat svarīgu lomu, protams, spēlē arī šīs gaļas pieejamā cena.
Taču nesenais Oksfordas zinātnieku pētījums atklāj, ka uz vistas filejām strauji pieaug balto saistaudu joslu skaits un izmēri. Un kaut gan arī šādu gaļu uzturā lietot esot droši, baltās joslas norāda, ka vistas augušas pārāk ātri, un, iespējams, to audzēšanā izmantoti hormoni.
Zemāk redzamajā attēlā ar burtu A apzīmētā vistas krūtiņa ir normāla. Baltā josla uz tādām ir pavisam maza vai tās vispār nav. Uz B filejas ir vidēja izmēra josla, bet uz C – liela. Baltās joslas arī norāda, ka šāda gaļa satur pat par 22% vairāk tauku un ir cietāka. Tātad – tā vienmēr gluži vienkārši būs mazāk kvalitatīva.
Zinātnieki vēsta, ka cāļu augšanas temps salīdzinājumā ar 1957.gadu ir palielinājies par 400%. Ziņojumā teikts, ka šis pieaugums lielā mērā balstās ģenētikā, kaut gan atsevišķos gadījumos tas saistīts ar hormonu ievadīšanu.