Biezpiena sieriņi – nu kā tie var negaršot? 🙂 Deserts ar bērnības garšu. Ja izmēģināsi vienu reizi pagatavot pati, veikalā tos vairs nepirksi!
Sastāvdaļas – biezpiena masai: 400g vājpiena biezpiena, 5 ēdamkarotes pūdercukura (bet jāskatās pēc garšas), 1 ēdamkarote izkausēta sviesta, nedaudz vaniļas cukurs + piedevas pēc izvēles, piemēram, marmelādes gabaliņi, rozīnes, žāvēti augļi… Glazūrai – 200g tumšās šokolādes, 50g sviesta.
Pagatavošana – biezpiena masu izveido sajaucot visas sastāvdaļas + izkausēto sviestu. Ja šķiet, ka masu vajadzētu slapjāku, var pievienot nedaudz skābā krējuma. Visu kārtīgi samīca. Veido sieriņus. Liek uz kāda šķīvja un ievieto saldētavā uz 10 minūtēm, lai apsalst, bet nesasalst. Pa to laiku veido glazūru – ūdens peldē izkausē šokolādi un sviestu, līdz veidojas viendabīga, vijīga masa. Sieriņus ņem ārā no saldētavas, uzdur pa vienam uz dakšiņas, iemērc šokolādē, liek uz šķīvja. Pēcāk liek ledusskapī, lai glazūra sacietē!
Lai gardi! 😉
Avots: http://narrativeofbeauty.com