Būs nepieciešams:
Jebkuri kraukšķīgi cepumiņi;
3 ēdamkarotes cukura;
500 ml piena;
1 olas dzeltenums;
2,5 ēdamkarotes kukurūzas ciete;
Naža gals vanilīna.
Glazūrai:
2 tējkarotes kakao pulvera;
4 ēdamkarotes cukura;
1 ēdamkarote piena;
50 g sviesta.
Gatavošana:
1. Pusi no visa piena liekam uz uguns, ļaujam uzvārīties. Otrā piena daļā iejaucam cieti, pievienojam cukuru, vanilīnu un olas dzeltenumu, nedaudz pakuļam un lejam vārošajā piena. Visu laiku maisot, vāram aptuveni 5 minūtes, līdz masa sāk biezēt. Sanāk pudiņš.
2. Ļaujam masai nedaudz atdzist, pārklājam katliņu ar pārtikas plēvi un liekam ledusskapī, lai kārtīgi atdziest.
3. Tad ņemam cepamo formu, liekam kārtu cepumu, pāri tai blīvu pudiņa kārtu.
4. Atkārtojam līdz visas sastāvdaļas izlietotas, taču virsējai ir jābūt cepumu kārtai.
5. Ķeramies pie glazūras. Cukuru, kakao un pienu samaisām. Liekam uz vidējas uguns. Kad sāk vārīties, pievienojam sviestu, neaizmirstam pastāvīgi maisīt. Tiklīdz sviests izkusis, var ņemt nost no uguns. Ar glazūru pārklājam torti, liekam to ledusskapī uz nakti vai vismaz uz dažām stundām.
Video: