Sastavdaļas:
600 g ābolu
4 olas
5 ēdamkarotes cukura
0,5 glāzes krējuma
0,5 tējkarotes kanēļa
3 ēdamkarotes kviešu miltu
0,5 tējkarote sviesta
Ābolu pīrāgs
1. Ābolus notīriet, pusi sarīvējiet, otru pusi sagrieziet kubiņos.
2. Katliņā lieciet olu dzeltenumus, rīvētos ābolus, krējumu, cukuru, kanēli. Visu labi saberziet ar dakšiņu, pievienojiet miltus, atkal samaisiet un tikai tad pievienojiet kubiņos sagrieztos ābolus.
3. Atsevišķā traukā saputojiet olu baltumus līdz veidojas baltas putas un, tad, uzmanīgi iecilājiet olbaltuma masu bļoda ar mīklu.
4. Ar sviestu ieziediet cepamo formu un klājiet tajā mīklu.
5. Cepiet līdz 200 grādiem uzkarsētā cepeškrāsnī līdz pilnai gatavībai. Parasti cepšana ilgst 30-40 minūtes. Kaut gan cepšanas ilgums var būt atkarīgs arī no cepeškrāsns.