Alžīrieši visvairāk pasaulē uzturā lieto medu, bet viņu kūku un maizīšu sastāvā galvenokārt ir medus, rieksti un žāvēti augļi. Lai arī viņu deserti ir ļoti saldi, cukura tajos nav. Interesanti, ka arī piena produktus alžīrieši gandrīz nemaz nelieto. Mšuša ir alžīriešu nacionālais ēdiens. Tas ir pīrāgs bez cukura, kefīra vai piena, un arī cep šo saldo pīrāgu uz pannas.
Recepte
Pīrāgu cepšanas meistarība nav dota katram, un arī tām, kas prot cept, reizēm apnīk ņemties ar mīklu. Pastāstīsim, kā pagatavot pīrāgu uz pannas, ja tev nav cepeškrāsns. Kāds nosauks mšušu par omleti, bet tā nav omlete. Drīzāk tas ir mannas pīrāgs, bet pagatavot to ir daudz vienkāršāk.
Sastāvdaļas:
6 ēdamkarotes mannas
7 olas
5 ēdamkarotes medus
3 ēdamkarotes augu eļļas
10 g cepamā pulvera
1 šķipsniņa sāls.
Pagatavošana:
1. Kārtīgi sakuliet olas. Nebrīnies, ka olu vajag tik daudz, jo tās ir pīrāga pamats.
2. Pievieno olām mannu un kārtīgi samaisi. Vēlams ļaut mannai „ievilkties” minūtes 5.
3. Pievieno augu eļļu un šķipsniņu sāls. Samaisi.
4. Uzkarsē pannā augu eļļu. Kamēr panna karst, mīklai pievieno cepamo pulveri un visu vēlreiz samaisi
5. Sakarsētajā pannā cep mšušu līdz zeltainai krāsai zem vāka 5 minūtes. Pēc tam apgriez pīrāgu un cep vēl 3 minūtes.
6. Liec pīrāgu uz šķīvja un pārklāj to ar medu. Ja mājās mannas nav, to var aizstāt ar miltiem un pievienot 1 tējkaroti cepamā pulvera. Tad gan mšuša nebūs tik gaisīga, bet garšīga būs. Pīrāgu var pārliet ne tikai ar medu, var izmantot arī sīrupu vai ievārījumu.