Tie, kas dzimuši iepriekšējā gadsimta septiņdesmitajos, astoņdesmitajos un deviņdesmitajos, ļoti labi atceras dažādas lieliskas un gardas bērnības garšas. Kādreiz mūsu omītes un mātes taisīja tik lieliskus gardumus, ka tos pat atceramies vēl šodien.
Viens no tiem bērnības gardumiem noteikti ir žagariņi no kefīra mīklas. Recepte, kuru tiešām ir meklējuši daudzi. Kā vēl tagad pati atceros, tad šo gardo desertu man gatavoja omīte svētkos un ne tikai. Tie bija nereāli gardi arī ar pienu.
Šajos laikos šo gardumu vēl joprojām turpinu taisīt – pats svarīgākais ir tas, ka visiem manā ģimenē un tuviniekiem garšo.
Nepieciešamās sastāvdaļas:
* 400 ml kefīra;
* 1 ola
* 2 ēdamkarotes augu eļļas
* 2 – 4 ēdamkarotes cukura
* pustējkarotes sāls;
* pustējkarotes medus;
* 500 g milti;
* vaniļas cukurs – pēc garšas.
Kā pagatavot:
* Visas iepriekš minētās sastāvdaļas nepieciešams sajaukt kopā. Svarīgi ir tas, lai mīkla būtu mīksta, bet nav jālīp pie rokām.
* Tālāk vajag apsegt ar dvieli un atstāt uz 20 minūtēm.
* Pēc tam sadali mīklu uz pusēm. Izrullē to. Sagriez taisnstūrus tā, lai to platums nebūtu pārāk liels (aptuveni 2 cm). Centrā iegriez caurumu un savirpini žagariņu.
* Noslēgumā cep eļļā līdz žagariņi kļūst zeltaini!
Beigas ir pašas labākās – izbaudi žagariņus pie tējas kopā ar saviem mīļajiem!