Daudziem no mums bērnība asociējas ne tikai ar spilgtiem notikumiem, bet arī ar dažādiem gardumiem, ko pagatavoja mūsu mātes, omītes vai citi tuvi cilvēki.
Kādam tas ir kāds iecienīts pamatēdiens, bet daudziem no mums tie ir gardi deserti.
Šoreiz ir stāsts par krējuma torti (tautā to dēvē par krējumkūku), un tas noteikti ir viens no pirmajiem desertiem, kurus daudzas meitenes un sievietes mācās pagatavot, lai iepriecinātu un patīkami pārsteigtu visus viesus.
Jāpiebilst, ka krējumkūkas recepšu ir tik daudz, ka var apmaldīties to izvēlnē. Bet mēs gribam piebilst, ka šī recepte ir noteikti viena no labākajām!
Attiecīgi arī ir gan smilšu mīklas, gan biskvīta mīklas pamatnes un ar visdažādākajiem pildījumiem.
Mēs piedāvājam savu recepti. Novērtējiet šo gaisīgo brīnumu un maigo krējuma krēmu!
Šī kūka ir īsts atradums gan kārtīgām saimniecēm, gan arī tādām, kas tikai vēl apgūst konditorejas mākslas pamatus.
Ieguldot salīdzinoši nedaudz laika, rezultātā iegūsiet īstu gardumu.
Uzreiz gribam piebilst, ka ripas varat cept arī multivāres katlā – sanāks vēl pufīgākas un gaisīgākas. Aptuveni pusstunda cepšanas režīmā būs pilnīgi pietiekami.
Nepieciešamās sastāvdaļas kūkas pagatavošanai:
* 100 g sviesta;
* 2 olas;
* 200 g iebiezinātā piena;
* 1 tējk. cepamā pulvera;
* 8 ēdamkarotes miltu;
* 700 g 20% krējuma;
* 100 g pūdercukura;
* 1 ēdamkarote kakao pulvera.
Pagatavošana:
1. Sākumā nepieciešams mīksto sviestu saputot ar olām. Kad turpini putot, nepieciešams pievienot iebiezināto pienu. Miltus nepieciešams izsijāt kopā ar cepamo pulveri un ar mentīti iemaisīt masā.
Gala rezultātā mīklai jāsanāk biezai krējuma konsistencē. Pēc tam sadaliet mīklu divās daļās. Vienai pievienojiet kakao pulveri un samaisiet.
Ej uz nākamo lapu un lasi turpinājumu!