manaOga.lv
  • Latvijā
  • Izklaide
  • Pasaulē
  • Padomi
  • Attiecības
  • Veselība
  • Ģimene
  • Receptes
  • Skaistums
Aktuāli
Izklaide un Iespējas Online Kazino – Spēles, Bonusi...
Kā Organizēt Privātas Sporta Likmju Spēles ar Draugiem
Kā Atpazīt Un Izvairīties No Viltus Ziņām?
Visu Laiku Populārākās Reklāmas
Veiciniet Savu Radošumu: Padomi Inovatīvu Ideju Rosināšanai
Populārākās e-sports spēles pasaulē
Populārākie Izklaides Veidi Mūsdienās
Kazino dīleru apslēptā valoda – dažādi signāli un...
Draudzene no Spānijas atklāj, kā pareizi taisīt čurros...
Citādāk vairs netaisu: kā vienkārši uztaisīt kārtaino mīklu....

manaOga.lv

  • Latvijā
  • Izklaide
  • Pasaulē
  • Padomi
  • Attiecības
  • Veselība
  • Ģimene
  • Receptes
  • Skaistums
Receptes

Desmit garšīgas diētisku salātu receptes

Autors: Oga 02/03/2018

Salātu receptes pilnvērtīgai maltītei ar norādītu kaloritāti un uzturvērtību.

Diētiskie Cēzara salāti

SASTĀVDAĻAS:

  • 200 g ledus salāti
  • 50 g vistas krūtiņas
  • 1 ola
  • 30 g baltmaizes
  • 1 daiviņa ķiploka
  • 15 g siera (tauku saturs 15% )
  • 1 tējkarote olīveļļas

PAGATAVOŠANA:

  • Vistas krūtiņu sagriežat gabaliņos un uz sausas pannas apcepiet līdz tā ir gatava. Novāriet un sasmalciniet olu, sarīvējiet sieru, sasmalciniet ķiploku. Maizi sagriežat kubiņos un apcepiet uz pannas vai cepeškrāsnī, līdz tā kļūst zeltaina un kraukšķīga. Salātu lapas sapluciniet ar rokām nelielos gabaliņos. Visas sastāvdaļas sajauciet bļodā un aizdariet ar olīveļļu.
  • Vienā porcijā ir 304 kkal, 25 g olbaltumvielu, 13 g tauku un 21 g ogļhidrātu.

Salāti ar makaroniem un lasi

SASTĀVDAĻAS:

  • 30 g makaronu
  • 50 g laša
  • 6 ķirštomātiņi
  • 100 g zaļo salātu
  • 10 g pesto

PAGATAVOŠANA:

  • Laša fileju ietiniet folijā un cepiet cepeškrāsnī 180 grādos apmēram 10 minūtes. Makaronus novāriet līdz al dente gatavībai. Tomātiņus sagriežat četrās daļās.
  • Salātus noskalojiet. Sastāvdaļas sajauciet bļodā, pievienojiet pesto. Šos salātus var ēst arī siltus.
  • Vienā porcijā ir 267 kkal, 19 g olbaltumvielu, 9 g tauku un 28 g ogļhidrātu.

Salāti ar liellopa gaļu un ceptiem baklažāniem

SASTĀVDAĻAS:

  • 60 g vārītas liellopa gaļas
  • 1 neliels baklažāns
  • 2 tomāti
  • 80 g redīsu
  • 150 g romiešu salātu
  • ¼ daļa sarkanā sīpola
  • 1 tējkarote olīveļļas

PAGATAVOŠANA:

  • Liellopa gaļu sagriežat gabaliņos. Baklažānu (iepriekš sadurstītu ar dakšiņu) un vienu tomātu ietiniet folijā un cepiet cepeškrāsnī 200 grādos attiecīgi 25 un 15 minūtes. Sīpolu sagriežat gredzenos, redīsu ripiņās, baklažānu un abus tomātus šķēlītēs.
  • Sajauciet visas sastāvdaļas un sajauciet ar olīveļļu. Šos salātus var ēst gan aukstus gan siltus.
  • Vienā porcijā ir 292 kkal, 20 g olbaltumvielu, 15 g tauku un 22 g ogļhidrātu.

Salāti ar turku zirņiem

SASTĀVDAĻAS:

  • 30 G turku zirņu
  • 60 g konservētu pupiņu
  • ¼ daļa avokado
  • 1 liels tomāts
  • 100 g spinātu
  • 1 tējkarote olīveļļas

PAGATAVOŠANA:

  • Turku zirņus iemērciet uz 8 – 12 stundām, tad novāriet līdz gatavībai. Avokado un tomātus sagriežat. Spinātus apcepiet uz pannas, pievienojot ēdamkaroti ūdens un atdzesējiet.
  • Samaisiet visas sastāvdaļas un aizdariet ar eļļu.
  • Vienā porcijā ir 316 kkal, 15 g olbaltumvielu, 13 g tauku un 39 g ogļhidrātu.

Salāti ar vistu un mandarīniem

SASTĀVDAĻAS:

 

  • 70 g vistas krūtiņas
  • 6 ķiršu tomātiņi
  • 1 gurķis
  • 10 g aso piparu
  • 100 g spinātu
  • 40 g konservētu mandarīnu
  • 10 g siera (tauku saturs 15 %)
  • 1 tējkarote olīveļļas

 

PAGATAVOŠANA:

  • Vistas krūtiņu sagriežat un apcepiet uz sausas pannas. Piparu sagriežat pusgredzenos, gurķi ripiņās, tomātus četrās daļās. Pievienojiet spinātus, mandarīnus, rīvētu sieru un samaisiet ar eļļu.
  • Vienā porcijā ir 232 kkal, 24 g olbaltumvielu, 8 g tauku un 21 g ogļhidrātu.

Salāti ar šampinjoniem

SASTĀVDAĻAS:

  • 60 g šampinjonu
  • 6 ķiršu tomātiņi
  • 1 gurķis
  • 70 g romiešu salātu
  • 2 olas
  • 1 tējkarote olīveļļas

PAGATAVOŠANA:

  • Novāriet un sasmalciniet olas. Svaigus šampinjonus nomazgājiet un sagriežat šķēlītēs. Sagriežat tomātus un gurķi.
  • Pievienojiet salātus un eļļu.
  • Vienā porcijā ir 276 kkal, 18 g olbaltumvielu, 15 g tauku un 20 g ogļhidrātu.

Salāti ar tītara gaļu un seleriju kātiem

SASTĀVDAĻAS:

  • 80 g tītara gaļas
  • 2 seleriju kāti
  • 10 g valriekstu
  • ½ burkāna
  • 1 gurķis
  • 100 g romiešu salātu
  • 1 tējkarote olīveļļas

PAGATAVOŠANA:

  • Tītara gaļu sagriežat taisnstūra gabaliņos un apcepiet uz sausas pannas. Seleriju kātus, gurķi un riekstus sasmalciniet gabaliņos, burkānu sarīvējiet. Pieliekat salātus un aizdariet ar eļļu.
  • Vienā porcijā ir 255 kkal, 18 g olbaltumvielu, 12 g tauku un 20 g ogļhidrātu.

Salāti ar griķiem un parmezāna sieru

SASTĀVDAĻAS:

  • 30 g griķu
  • 15 g parmezāna
  • 100 g spinātu
  • 30 g purava
  • 100 g ledus salātu
  • 20 g grieķu jogurta

PAGATAVOŠANA:

  • Griķus aplejiet ar vārošu ūdeni (1 daļa griķu un divas daļas ūdens) un atstājiet uz 6 – 8 stundām. Sagriežat puravu, sarīvējiet parmezānu, salātu lapas sapluciniet gabaliņos.
  • Sajauciet visas sastāvdaļas un pievienojiet grieķu jogurtu.
  • Vienā porcijā ir 232 kkal, 15 g olbaltumvielu, 6 g tauku un 33 g ogļhidrātu.

Salāti ar ceptām bietēm

SASTĀVDAĻAS:

 

  • 1 neliela biete
  • 100 g romiešu salātu
  • 8 ķiršu tomātiņi
  • 30 g fetas siera
  • 10 g Indijas riekstu
  • 1 tējkarote olīveļļas

 

PAGATAVOŠANA:

  • Bieti noskalojiet, ietiniet folijā un cepiet cepeškrāsnī 180 grādos apmēram 40 minūtes. Tad atdzesējiet un sagriežat kubiņos. Sagriežat tomātiņus, sasmalciniet riekstus. Salaužat gabaliņos fetas sieru, sapluciniet salātus. Sajauciet visas sastāvdaļas un pievienojiet eļļu.
  • Vienā porcijā ir 297 kkal, 11 g olbaltumvielu, 17 g tauku un 30 g ogļhidrātu.

Salāti ar bulguru

SASTĀVDAĻAS:

 

  • 100 g vārīta bulgura
  • 70 g lapu salātu
  • 1 liels gurķis
  • 20 g granātābola sēkliņas
  • 1 saldā paprika
  • 20 g grieķu jogurta

 

PAGATAVOŠANA:

 

  • Salātu lapas sapluciniet ar rokām, gurķi un papriku sagriežat palielos gabalos, visu samaisiet. Pievienojiet vārītu bulguru, granātābola sēkliņas, pievienojiet grieķu jogurtu.
  • Vienā porcijā ir 168 kkal, 8 g olbaltumvielu, 1,6 g tauku un 35 g ogļhidrātu.

 

LAI LABI GARŠO!

Avots: edamkopa.lv

 

Desmit garšīgas diētisku salātu receptes was last modified: 2 marts, 2018 by Oga
1
Facebook Twitter Google + Pinterest
Iepriekšējais raksts
Atklājam, kā pagatavot pretklepus sīrupu mājas apstākļos. Rezultāts jau nākamajā dienā!
Nākamais raksts
Kā pagatavot prosas biezputru

Citi lasīja

Kāpostu lapas panējumā: garšīga uzkoda 15 minūtēs!

02/10/2018

Pudelē gatavota vistas rulete – neko tik...

29/04/2017

4 olas, 200 g biezpiena un 120...

02/09/2018

Mīkla uz kefīra bāzes jebkurai cepšanai mājās

14/04/2019

Džeka Hansena mafini ar šokolādi un mellenēm

10/04/2019

Asā vistas kukrūzas zupa

28/11/2018

Tik garšīgus kāpostu salātus vēl nebūsiet ēduši

09/09/2018

Uzbeku tantiņas noslēpumi: Kā pagatavot ideālu plovu!

22/08/2018

Uz pannas cepti pīrādziņi no āboliem un...

29/11/2018

Kartupeļi grieķu gaumē: tik garšīgi, ka nav...

04/05/2019

Seko mums

Oga




Populārākais

  • Skumja ziņa: Apmeklētāju stulbuma dēļ Rīgas zoodārzā bojā gājis 3 mēnešus vecs briedēns

  • UZMANĪBU! Policija meklē bezvēsts pazudušu meiteni

  • 5 veidi, kā tikt galā ar greizsirdību

Jaunākais

  • Izklaide un Iespējas Online Kazino – Spēles, Bonusi un Vairāk

  • Kā Organizēt Privātas Sporta Likmju Spēles ar Draugiem

  • Kā Atpazīt Un Izvairīties No Viltus Ziņām?

Citāts

Citāts ir burtisks izraksts no kāda teksta vai precīzi atkārtoti kādas personas vārdi.

Follow Me

Facebook
  • Facebook
  • Twitter
  • Par mums un kontakti

@2023 - ManaOga.lv Informācijai ir izziņas raksturs, un tai nav juridiska spēka. ManaOga.lv neuzņemas atbildību par darbībām vai lēmumiem, kas balstīti uz saņemto informāciju. ManaOga.lv publicētās informācijas tālākizmantošanas gadījumos atsauce ar pilnu saiti ir obligāta.


Back To Top